Κέρκυρα: Αγώνας για να επαναλειτουργήσουν οι χορωδίες

Την αναβίωση των χορωδιών της Κέρκυρας προσπαθεί η Ένωση χορωδιών όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου. Η επαναλειτουργία των χορωδιών αποδεικνύεται δύσκολο εγχείρημα δεδομένου ότι η πανδημία επέφερε μεγάλο πλήγμα στη λειτουργία τους.
Παρόλα αυτά η Ένωση Χορωδιών αποφάσισε να διοργανώσει δύο μεγάλες εκδηλώσεις που θα αφορούν όλες τις χορωδίες με την ελπίδα να επαναλειτουργήσουν τουλάχιστον 20 από τις 38 που υπήρχαν στο νησί πριν από την πανδημία.

Η πρώτη εκδήλωση θα είναι στις 25 Ιουλίου και θα αφορά τη συμμετοχή όσων χορωδιών επιθυμούν σε μια μεγάλη τηλεοπτική χορωδιακή συνάντηση 51 πόλεων της χώρας μας που διοργανώνει η Επιτροπή Ελλάδα 2021.

Η δεύτερη εκδήλωση θα είναι τοπική και θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα γίνει αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη και θα συμμετέχουν επίσης όσες χορωδίες επιθυμούν.
Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης χορωδιών Παντελής Κοντός ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκαν την πρόσκληση της Ιονίου Ομοσπονδίας Αμερικής για τη συμμετοχή ενός τμήματος εκκλησιαστικής μουσικής στα θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος