“Αγνοούνται” 39 οχήματα του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας

Ένα απίστευτο σκηνικό χρόνιας απαξίωσης του εξοπλισμού του Δήμου και κατασπατάλησης δημοτικών πόρων, έφερε στην επιφάνεια η συστηματική εργασία του μηχανικού Νίκου Παργινού, ο οποίος ανέλαβε το έργο της καταγραφής, ανάκτησης, επισκευής και συντήρησης του στόλου των δημοτικών οχημάτων.
Το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων τον συνεχάρη για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση στην οποία προχώρησε αποκαλύπτοντας ότι μετά από έρευνα στην Εφορία και τη Διεύθυνση Μεταφορών προέκυψε ότι στο Δήμο ανήκουν 409 οχήματα, εκ των οποίων δεν έχουν βρεθεί τα 39. Σε λειτουργία αυτή τη στιγμή βρίσκονται μόνο 138 οχήματα ενώ άλλα 60 επισκευάζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να προχωρήσει στην πλήρη καταλογοποίηση των οχημάτων, χρησιμοποίησε το σύνολο των ΑΦΜ των καποδιστριακών Δήμων, των οργανισμών και επιχειρήσεών τους.

Υπήρξαν περιστατικά που για λίγα χρήματα εγκαταλείφτηκαν οχήματα σε συνεργεία εντός ή εκτός Κέρκυρας πριν από δύο, τέσσερα, έξη, ακόμη και 15 χρόνια! Άλλα οχήματα λειτούργησαν μόνο μία εβδομάδα και καταστράφηκαν.

Αυτή τη στιγμή πάνω από 60 οχήματα έχουν χρεωθεί στους οδηγούς τους, ξεκίνησε η ορθολογική λειτουργία των συνεργείων του Δήμου ενώ από έναν πρόχειρο έλεγχο που ζητήθηκε με καταγραφή στην κατανώλωση καυσίμων, προέκυψε σημαντικό κέρδος. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μόνο στο βόρειο συγκρότημα, σε ένα μόνο μήνα εξοικονομήθηκαν 2 τόνοι πετρελαίου.

Ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος ανέφερε ότι η διαφάνεια στη λειτουργία των υπηρεσιών υπήρξε η πρώτη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής ενώ δεσμεύθηκε να υπάρξουν εκθέσεις ορκωτών λογιστών σε κάθε δημοτικό φορέα ή οργανισμό.

« Η εισήγηση μιλά από μόνη της. Απαιτείται διαφάνεια. Το θέμα έρχεται καθυστερημένα»,τόνισε η Μ. Υδραίου, απευθυνόμενη στο δήμαρχο Κ. Νικολούζο και σημείωσε: Όλα στο φως, αν θέλετε να διαλυθεί η γκρίζα φημολογία περί πολιτικών συμφωνιών κλπ. Είναι πολιτικό καθήκον σας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος