Κέρκυρα: 88 άνθρωποι νεκροί από το ξεκίνημα της πανδημίας έως σήμερα

Σοκάρει ο αριθμός των ανθρώπων που έφυγαν από κορονοϊό, από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του νοσοκομείου της Κέρκυρας, 88 άτομα έχασαν το διάστημα αυτό τη ζωή τους από τη νόσο covid-19.

Την ίδια ώρα στη ΜΕΛ και στην πνευμονολογική κλινική νοσηλεύονται 41 ασθενείς και 3 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ. Η νέα επικαιροποιημένη έκθεση του παρατηρητηρίου του δήμου κεντρικής Κέρκυρας για τη νόσο covid αναφέρει πως “ο Νοέμβριος ήταν ο μήνας που παρουσίασε τη μεγαλύτερη έξαρση από την έναρξη της επιδημίας μέχρι σήμερα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων COVID-19 ήταν τετραπλάσιος το Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ τριπλάσιος ήταν και ο αριθμός των νοσηλειών και τετραπλάσιος ο αριθμός των θανάτων”.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, τις επόμενες εβδομάδες «το νέο ισχυρό επιδημικό κύμα μπορεί να σταθεροποιηθεί αρχικά στα υψηλά επίπεδα που καταγράφηκαν τον Νοέμβριο, και να αρχίσει να περιορίζεται στη συνέχεια. Ωστόσο, η πίεση στο Νοσοκομείο θα συνεχίσει να είναι έντονη, μέχρι να υπάρξει σημαντικός περιορισμός των κρουσμάτων. Αναπόφευκτα θα συνεχίσουν να καταγράφονται και βαριά περιστατικά και θάνατοι το επόμενο διάστημα».
Επιπλέον ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 72 βεβαιωμένα κρούσματα χθες για την Κέρκυρα, 9 για την Κεφαλλονιά, 15 για τη Ζάκυνθο και 25 για τη Λευκάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος