Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, υπέγραψε δύο προσκλήσεις έργων συνολικού ύψους 24,6
εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων 2026 – 2030.
Τα έργα αφορούν τη συντήρηση του οδικού δικτύου στα Ιόνια Νησιά, με προϋπολογισμό 23 εκατομμύρια ευρώ, και
την αντιπλημμυρική προστασία του ποταμού Μεσογγής στην Κέρκυρα, με προϋπολογισμό 1,6 εκατομμύρια ευρώ.
Αναλυτικά :
- Συντήρηση Οδικού Δικτύου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – 23 εκατ. Ευρώ
Το έργο αφορά παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της για την περίοδο 2026-2030.
Προβλέπονται εργασίες στις Π.Ε Κέρκυρας Ζακύνθου Κεφαλληνίας – Ιθάκης και Λευκάδας όπως:
• αποκατάσταση οδοστρωμάτων,
• βελτίωση δικτύων,
• κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης,
• μικρά τεχνικά έργα όπου απαιτείται.
Στόχος είναι η διασφάλιση ενός ασφαλούς και λειτουργικού οδικού δικτύου που θα εξυπηρετεί τις καθημερινές μετακινήσεις και τη βιώσιμη ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων.
2. Αντιπλημμυρική Προστασία Ποταμού Μεσογγής – 1,6 εκατ. Ευρώ
Το έργο αφορά παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Μεσογγής και θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το ήδη ενταγμένο έργο στην πράξη BREATH του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG VI-A GREECE – ITALY 2021-2027. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ.
Στόχος είναι η ενίσχυση και συντήρηση των αντιπλημμυρικών υποδομών, ώστε να βελτιώνεται η ικανότητα συγκράτησης των υδάτων, να διευκολύνεται η ροή τους και να μειώνεται ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος