Κέρκυρα: 18ο Φεστιβάλ του παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών Κέρκυρας

Ενισχύοντας το σύνθημα “για μια κοινωνία ελεύθερη από τα ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά”, το παράρτημα Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών (26 Ιουνίου).

Πρόκειται για το 18ο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ που αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός αναδεικνύοντας τον δημιουργικό και αγωνιστικό τρόπο ζωής ως ασπίδα προστασίας απέναντι στις εξαρτήσεις. Στο πλαίσιο του, από το 2005, χιλιάδες παιδιά έχουν ξεδιπλώσει το ταλέντο τους και την ομορφιά της συλλογικής προσπάθειας ενώ έχουν εισπράξει τα μηνύματα του αντιναρκωτικού κινήματος.

Παράλληλα το φεστιβάλ δίνει δυνατότητες ενημέρωσης για τις επικίνδυνες πολιτικές που θέλουν ελεύθερα τα ναρκωτικά αλλά και αυτές που τα τροφοδοτούν ενώ αποτελεί βήμα διεκδίκησης μέτρων στήριξης της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και κρατικών δομών όπως ο “ΔΙΑΠΛΟΥΣ” και η ”ΔΗΜΟΠ” που βοηθούν στην πρόληψη και τη θεραπεία.

Φέτος το φεστιβάλ ξεκινάει το Σάββατο 10 Ιουνίου από το γήπεδο του Ολύμπου με τουρνουά ποδοσφαίρου. Η εκδήλωση αυτή γίνεται για 12η χρονιά και συνδιοργανώνεται με τον ΟΛΥΜΠΟ και τον ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ. Στο πλαίσιο του, 350 παιδιά 11 συλλόγων θα χαρούν ένα γεμάτο αθλητισμό, απόγευμα.

Το “ταξίδι” του 18ου φεστιβάλ του ΕΣΥΝ θα συνεχιστεί το Σάββατο 1 Ιουλίου στην Κάτω Πλατεία, με τουρνουά χάντμπολ και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του “ΔΙΑΠΛΟΥΣ” στο ψυχιατρείο με βραδιά τέχνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος