Ικανοποίηση Γκίκα για την ένταξη της Βόρειας Κέρκυρας στις “Νταντάδες της Γειτονιάς”

Την έναρξη της πρώτης φάσης του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς», το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 32 Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας. 

Ικανοποίηση Γκίκα για την ένταξη της Βόρειας Κέρκυρας στις “Νταντάδες της Γειτονιάς”Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, δήλωσε ικανοποιημένος για την ένταξη το Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, επισημαίνοντας ότι με αυτό δίδεται η ευκαιρία επανένταξης στην εργασία δεκάδων γυναικών και κηδεμόνων καθώς και επαγγελματικών του χώρου:

«Ανοίγει την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, για τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας η πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών», στο οποίο μπορούν να εγγραφούν όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονίας».

Πρόκειται για ένα σύγχρονο πρόγραμμα που υλοποιείται ήδη με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και έρχεται για να καλύψει υφιστάμενα κενά στις υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας βρεφών και νηπίων, ηλικίας 2 μηνών έως 2,5 ετών.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υλοποιούν άλλη μία προεκλογική μας δέσμευση στηρίζοντας εμπράκτως τους νέους γονείς και ιδιαίτερα τις νέες μητέρες που επιλέγουν να συνεχίσουν να εργάζονται μετά την γέννηση των παιδιών τους. Πρόκειται για μία κοινωνική πολιτική που συμβάλλει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, στηρίζει την νέα οικογένεια όπως και την μονογονεϊκή οικογένεια και στοχεύει στην εξισορρόπηση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Μας χαροποιεί το γεγονός ότι η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος θα γίνει και στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, όπου από αύριο όσες και όσοι ενδιαφέρονται να πιστοποιηθούν ως επιμελήτριες και επιμελητές μπορούν να το πράξουν. 

Σημειώνεται ότι οι επιμελήτριες και επιμελητές κατέχουν τίτλο σχετικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είτε στην οικία των παιδιών είτε στο δικό τους σπίτι, ενώ επιτρέπεται να φροντίζουν στον ίδιο τόπο και χρόνο έως 3 παιδιά ηλικίας 2 μηνών έως 2,5 ετών, εκ των οποίων ένα μπορεί να είναι μικρότερο του ενός έτους, ή έως δύο παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη πρωτοβουλία που θα βοηθήσει σημαντικά την σύγχρονη Ελληνική οικογένεια και τις εργαζόμενες μητέρες οι οποίες σήμερα δυσκολεύονται να συμφιλιώσουν την επαγγελματική με την οικογενειακή ζωή.» 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος