H M. Υδραίου στην ΕΡΤ: Το κρούσμα, η απολύμανση, η επαφή του υπαλλήλου

Ικανοποιητικά αντέδρασε το νοσοκομείο της Κέρκυρας στην διαχείριση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού  που επιβεβαιώθηκε στην Κέρκυρα, παρατηρείται όμως έλλειμμα ενημέρωσης σε ότι αφορά την ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενή.

Ο 62χρονος Κερκυραίος που ήρθε από το Βέλγιο, μπήκε στο νοσοκομείο την περασμένη  Πέμπτη με πυρετό. Την Κυριακή ήρθαν τα αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν ότι είναι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο νησί. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε με μεγάλη προσοχή από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το σχετικό πρωτόκολλο. Νοσηλεύτηκε σε έναν από τους ειδικούς θαλάμους που έχουν δημιουργηθεί στον 4ο όροφο του νοσοκομείου και την Κυριακή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς στα Γιάννενα.  Ακούμε τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μάνο Αντωνάκη.

Σχετικά με την ιχνηλάτηση των επαφών του προκειμένου να διαπιστωθεί αν και με ποιους ήλθε σε επαφή, η ενημέρωση προέρχεται από τη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου η οποία όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΑ Κέρκυρας επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και τον υπεύθυνο του τμήματος υγιεινής της Περιφέρειας  και ενημερώθηκε ότι ο ασθενής από την ημέρα που έφθασε στην Κέρκυρα βγήκε από το σπίτι του μια φορά και επισκέφτηκε το σούπερ μάρκετ και το φούρνο στο χωριό Ευρωπούλοι όπου διαμένει.  Ωστόσο στο χωριό δημιουργήθηκε αναστάτωση και για ψυχολογικούς λόγους ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας προχώρησε χθες το βράδυ σε απολύμανση στους Ευρωπούλους σε κεντρικά σημεία του χωριού και  στους κάδους απορριμμάτων. Ο δήμος σύμφωνα με τη Μερόπη Υδραίου κάνει απολυμάνσεις επίσης σε κεντρικά σημεία της πόλης της Κέρκυρας όπως για παράδειγμα στα πεζοδρόμια περιμετρικά του άλσους της Γαρίτσας και των χώρων άθλησης καθώς και στους κάδους απορριμμάτων.

Να σημειώσουμε ότι χθες διαδόθηκε η πληροφορία ότι ήρθε σε επαφή με τον ασθενή, δημοτικός υπάλληλος , μέσω συγγενικού του προσώπου, με αποτέλεσμα το σωματείο των δημοτικών υπαλλήλων να καταθέτει την πρόταση να κλείσει το Μαράσλειο Μέγαρο για δύο μέρες και να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους. Στο θέμα αυτό η Δήμαρχος απάντησε ότι ο υπάλληλος είναι σε άδεια και πριν πάρει την άδεια έτυχε και εργαζόταν μόνος του στο γραφείο. Το δημαρχείο απολυμαίνεται  κάθε βράδυ και ανά δύο ώρες απολυμαίνονται κρίσιμα σημεία όπως πχ πόμολα υπογραμμίζει η κα Υδραίου.

Μηχάνημα διάγνωσης

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, η κυρία Υδραίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν θα αγοραστεί τελικά το μηχάνημα διάγνωσης κορωνοϊού με τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν οι τοπικοί φορείς όπως αρχικά είχε αποφασιστεί στη σύσκεψη που είχε γίνει στο Φαληράκι. Τα χρήματα θα διατεθούν στην αγορά υγειονομικού υλικού για το νοσοκομείο. Ο λόγος αλλαγής της απόφασης αυτής είναι ότι η παραγγελία ενός τέτοιου μηχανήματος θα εκτελεστεί το νωρίτερο τα μέσα Μαίου λόγω υπερφόρτωσης των εργοστασίων παραγωγής.

Ρεπορτάζ: Μαρία Παγκράτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος