Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: Μέριμνα για τους ανέργους στα ξενοδοχεία και την εστίαση

Επιστολή προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, προκειμένου να ληφθεί άμεση νομοθετική μέριμνα για όσους μείνουν άνεργοι εξαιτίας της μη λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων τον τομέα του τουρισμού και της εστίασης απέστειλε το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας. Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “Ο αντίκτυπος της απουσίας Βρετανών τουριστών γίνεται άμεσα αντιληπτός στις επιχειρήσεις και κυρίως στους εργαζόμενους σε αυτές, δεδομένου ότι πολλά ξενοδοχεία και κάθε είδους τουριστικές επιχειρήσεις παραμένουν ακόμα κλειστές, βάσει του ότι δεν προβλέπεται ούτε και για τους επόμενους μήνες σημαντική εισροή τουριστών στο νησί μας, ώστε να ανατραπούν οι δυσμενείς καταστάσεις.

Καθίσταται επομένως απολύτως σαφές και ξεκάθαρο πως αποτελεί ανάγκη να καλυφθούν από την Πολιτεία με οικονομική ενίσχυση όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό που θα μείνουν για δεύτερη σεζόν άνεργοι. Επικαλούμενοι την υπουργική σας αρμοδιότητα ζητάμε νομοθετική μέριμνα ώστε:

  • Να συνεχιστούν οι αναστολές εργασίας και για τους υπόλοιπους μήνες στους εργαζόμενους υποχρεωτικής επαναπρόσληψης των οποίων οι επιχειρήσεις όπου εργάζονται θα παραμείνουν και φέτος κλειστές (με παράλληλη κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών).
    Να προστατευθούν με επιδόματα και οι εργαζόμενοι που δεν είναι υποχρεωτικής επαναπρόσληψης στον τουριστικό κλάδο (κυρίως στην εστίαση), καθότι και εκεί οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν θα λειτουργήσουν φέτος (με παράλληλη κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών).
  • Να ισχύσει το μέτρο των 50 ενσήμων και για αυτή τη χρονιά, ώστε όλοι οι παραπάνω συνάδελφοι να μπορέσουν να πάρουν το επίδομα ανεργίας κατά τους χειμερινούς μήνες.
    Να αρθεί η προϋπόθεση της εποχικότητας για την φετινή σεζόν για όσους εργαζόμενους υποχρεωτικής επαναπρόσληψης δεν θα εργαστούν, δεδομένης και της τεράστιας αδικίας που υπέστησαν τους τελευταίους μήνες αρκετοί οδηγοί τουριστικών λεωφορείων. Επίσης να αρθεί η εποχικότητα και για τους εργαζόμενους στα τουριστικά γραφεία και τουριστικά καταστήματα και στους εποχικά εργαζόμενους σε αεροδρόμια και λιμάνια, ούτως ώστε και αυτές οι κατηγορίες εργαζομένων να έχουν πρόσβαση στα επιδόματα ανεργίας τον χειμώνα.
  • Να επεκταθεί το μέτρο της αναστολής εργασίας και στους άνεργους ξεναγούς της χώρας μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδους (με παράλληλη κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών)”.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος