Εργατικό Κέντρο: Εκδηλώσεις για τον Κ. Θεοτόκη, ανάδειξη του αρχείου και κινητοποίηση στις 17 Φεβρουαρίου

Την πρόταση της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών να ονομαστεί το 2023 έτος Κωνσταντίνου Θεοτόκη, υιοθετεί το Εργατικό Κέντρο, θέλοντας να αναδείξει τη σημασία του κορυφαίου κερκυραίου συγγραφέα στην προώθηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων του μόχθου, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΚ Σταμάτης Πελάης.

Ο κ. Πελάης ανέφερε ότι ο Κ. Θεοτόκης αν και προέρχονταν από εύπορη οικογένεια, διάλεξε μια διαφορετική ζωή και πολιτική στάση. Για την ανάδειξη της ζωής και του έργου του, το ΕΚΚ θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του έτους.

Διάσωση του Αρχείου

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κ. Πελάης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που ξεκίνησε για τη διάσωση του αρχείου του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Το αρχείο, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΚ  μεταφέρθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δευτέρου ορόφου προκειμένου να μελετηθεί από επιστημονική επιτροπή η οποία έχει αναλάβει την καταγραφή του. Σε αυτήν συμμετέχει ο Κώστας Ρούσινος ως υπεύθυνος του εγχειρήματος και ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΚ Σπρύος Κανταρέλης ο οποίος έχει αντίστοιχες σπουδές. Στόχος είναι η ανάδειξη του αρχείου και μέσα από αυτό, των αγώνων των εργαζομένων της Κέρκυρας διαχρονικά.

Παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο 
Παγκεκυραϊκό συλλαλητήριο οργανώνει το ΕΚΚ στις 17 Φεβρουαρίου, προωθώντας σειρά εργασιακών διεκδικήσεων στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού. Ως τέτοια, ο κ. Πελάης ανέφερε την αύξηση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας στους έξι από τους τρεις μήνες που δίδεται σήμερα, το ξεπάγωμα των τριετιών και του επιδόματος προϋπηρεσίας, την υπογραφή τοπικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας κ.α.
Στο πλαίσιο προετοιμασίας της κινητοποίσης, θα πραγματοποιηθεί σειρά συσκέψεων με τοπικό, κλαδικό και επιχειρησιακό χαρακτήρα. Οι συσκέψεις αυτές θα ξεκινήσουν άμεσα και θα πραγματοποιηθούν στην Αχαράβη, το Περιβόλι, τη Λευκίμμη και το Εργατικό Κέντρο
Τέλος, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Απολογιστική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου. θα αναπτυχθούν οι κινήσεις που έγιναν τη χρονιά που πέρασε ενώ θα κατατεθεί και το σχέδιο δράσης για τη χρονιά που έρχεται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος