ΕΟΔ: Ημερίδα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Ανοιχτή εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα την προστασία από φυσικές καταστροφές πραγματοποιεί το Σάββατο 1 Ιουνίου, στην Κέρκυρα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Παπαστράτος, στο πλαίσιο του προγράμματος “Act to Protect”.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Ιονίου Ακαδημίας (Καποδιστρίου 1), στην πόλη της Κέρκυρας, με ώρα έναρξης 10.00 π.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, που επιθυμούν να ενημερωθούν για τους σωστούς τρόπους πρόληψης, διαχείρισης μίας έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων μετά από μία φυσική καταστροφή, όπως η πυρκαγιά, ο σεισμός και η πλημμύρα. Συγχρόνως, θα υπάρχει θεματική ενότητα με οδηγίες για την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε περιπτώσεις τραυματισμού.

Επιπλέον στόχος της εκπαιδευτικής αυτής δράσης είναι και η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στον τομέα της πρόληψης, προκειμένου να μειωθούν στο μέτρο του δυνατού οι ανθρωπογενείς καταστροφές που συχνά πλήττουν την χώρα μας.

Την εκδήλωση υποστηρίζει, εκτός από την Παπαστράτος, η Aegean, μεγάλος χορηγός και επίσημος αερομεταφορέας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, όπως επίσης και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα “Act to Protect

Το“Act to Protect” είναι ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η Παπαστράτος και υλοποιεί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την διεξαγωγή 24 ενημερωτικών ανοιχτών ημερίδων, ενώ η διάρκειά του είναι πέντε μήνες, με έναρξη τον Μάιο.

Από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019, λοιπόν, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Παπαστράτος θα «ταξιδέψουν» σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, ξεκινώντας στις 4 Μαΐου 2019 από τα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδικής και ολοκληρώνοντας το «ταξίδι» και πάλι στην Σιθωνία Χαλκιδικής στις 15 Σεπτεμβρίου. Ενδιάμεσοι σταθμοί είναι η Θεσσαλονίκη (2 ημερίδες), η Αθήνα (5 ημερίδες), η Σάμος, η Χίος, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Κεφαλλονιά, η Χαλκίδα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Σπάρτη, η Καλαμάτα, το Ναύπλιο, η Κόρινθος, ο Πύργος και η Τρίπολη.

Οι ημερίδες θα είναι 4ωρες και εισηγητές θα είναι εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος