Χονδρογιάννης: “Απρόκλητη ανάμειξη” – Μπιάγκης: “Αποδυναμώνετε το Επιμελητήριο”

Απάντηση στην επιστολή του βουλευτή Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιάγκη με την οποία ζητούσε την παραίτηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και την προκήρυξη εκλογών εξέδωσε ο πρόεδρος του φορέα, Γιώργος Χονδρογιάννης. Λίγη ώρα αργότερα, υπήρξε ανταπάντηση του βουλευτή.

Ο κ. Χονδρογιάννης υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η προτροπή προς παραίτηση, αποτελεί “απρόκλητη ανάμειξη στα εσωτερικά ενός δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου που εκτελεί νομίμως τα καθήκοντά του, έστω κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους σκοτεινούς κύκλους, γνωστούς και μη εξαιρετέους, και που δεν σκοπεύει να απεμπολήσει το αναφαίρετο δικαίωμά του να υπηρετήσει τους συναδέλφους μέχρι τη λήξη της θητείας του και έπειτα να κριθεί από αυτούς”.

Στην ανταπάντησή του, ο κ. Μπιάγκης επαναλαμβάνει ότι «το Επιμελητήριο οφείλει να ανασυνταχθεί, να ξεπεράσει τα εσωτερικά του προβλήματα. Οι διαδοχικές παραιτήσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και η αναπλήρωσή τους ή μη από αντικαταστάτες με λιγότερο έρεισμα στο σώμα των μελών, όπως αποδεικνύεται από την αποδοχή των συναδέλφων τους στις περασμένες εκλογές, αποδυναμώνει την ίδια τη δυναμική του Διοικητικού Συμβουλίου καθημερινά. Η κοινωνία της Κέρκυρας απαιτεί δυνατή και στεντόρεια τη φωνή των Επιχειρηματιών της, πέρα και πάνω από πολιτικές ή προσωπικές διαφωνίες ή ακόμα και από εσωκομματικές διαφωνίες, προσκόμματα, και σκοπιμότητες. Η Κέρκυρα χρειάζεται όσο ποτέ, ένα Επιμελητήριο που θα εντρυφήσει το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στον επιχειρηματικό κόσμο. Σήμερα, δυστυχώς, μόνο αυτό δεν βλέπουμε, καθώς κάθε αξιόλογη προσπάθειά σας, ακόμα και οι όποιες σημαντικές πρωτοβουλίες που κατά καιρούς έχετε πάρει ως διοίκηση, μειώνονται και απαξιώνονται μέσα στον κυκεώνα των δραματικών διοικητικών εξελίξεων που βιώνει ο θεσμός».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος