19810: Η ΕΡΤ στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού για το Σπίτι του Μωρού

Μαραθώνιο αγάπης για τη στήριξη του Χαμόγελου του Παιδιού έχει ξεκινήσει η ΕΡΤ από σήμερα το πρωί. Στόχος της φετινής εκστρατείας είναι η λειτουργίας του Σπιτιού του Μωρού προκειμένου να φυλοξενούνται νεογέννητα ή μικρά μωρά που έχουν κάθε είδους ιατρικό πρόβλημα και δεν μπορούν να διαμείνουν στις μονάδες των νοσοκομείων. Καλώντας από σταθερό ή κινητό τον πενταψήφιο αριθμό 19810 ή στέλοντας sms με τη λέξη Χαμόγελο στο 19810, κατατίθεται αυτόματα προσφορά 2,60 ευρώ υπέρ του Χαμόγελου.

Ο πρόεδρος και ιδρυτής του μοναδικού αυτού οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, μίλησε στην ΕΡΤ Κέρκυρας για τα όσα έχει καταφέρει το Χαμόγελο του παιδιού στα 25 χρόνια της λειτουργίας του αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να στηριχθούν οι δράσεις του σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Για τη δράση του Χαμόγελου του Παιδιού στην Κέρκυρα μίλησαν στο σταθμό μας ο επικεφαλής Ιορδάνης Τσομπανάκης αλλά και η εθελόντρια Ρένα Μακρή. Ο κ. Τσομπανάκης ανέφερε ότι το σπίτι στους Μαγουλάδες φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 19 παιδιά ενώ στηρίζονται σε μηνιαία βάση 280 οικογένειες με 110 παιδιά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Κερκυραίοι που δεν διαθέτουν πόρους βιοπορισμού. Εκ μέρους των εθελοντών, η κυρία Μακρή σημείωσε τα ψυχικά οφέλη που λαμβάνει κάποιος βοηθώντας το Χαμόγελο στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και του χρόνου που διαθέτει, στηρίζοντας το έργο ενός οργανισμού που εμπλέκεται κάθε χρόνο σε 1 εκατομμύριο περιστατικά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος