Κέρκυρα: Αύριο το νέο Δ. Σ. του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ιονίων Νήσων

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Ιονίων Νήσων θα εκλέξουν αύριο οι μέτοχοι του. Η Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ, που συγκαλείται μετά από πρόσκληση της πρώην Προέδρου και Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα,  είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η συνέλευση έχει ως μοναδικό θέμα την εκλογή του νέου εφταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου και την ανάληψη των ηνίων από τον νέο Πρόεδρο του Φορέα, Γιάννη Τρεπεκλή.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα βρεθεί αντιμέτωπο με το πρόβλημα που έχει προκύψει στην κατασκευή του εργοστασίου απορριμμάτων της Κέρκυρας μετά τις προσφυγές των εταιρειών και εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ.  

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας , ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης «Είναι από τα σοβαρά θέματα που καθημερινά συζητάμε με τον Περιφερειάρχη. Αύριο είναι και οι εκλογές του ΦΟΔΣΑ , θα το συζητήσουμε όλοι μαζί. Σε περίπτωση ακύρωσης από το ΣτΕ του εργοστασίου, έχω ακόμη σκεφτεί να απευθυνθούμε στον ίδιο τον πρωθυπουργό, διότι 11,5 εκατομμύρια τον χρόνο δεν μπορεί να τα αντέξει η οικονομία του τόπου μας. Θα βουλιάξουμε».

Υπενθυμίζεται ότι στον ΦΟΔΣΑ συμμετέχουν οι 11 Δήμοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με ποσοστό 60% και η ΠΙΝ με ποσοστό 40%. Το εφταμελές Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τον Περιφερειάρχη,  δυο περιφερειακούς συμβούλους, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη προέρχονται από τους Δήμους της ΠΙΝ, βάσει ποσόστωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος