Κέρκυρα: Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Σινολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ακαδημαϊκή συνεργασία Ελλάδας -Κίνας

Σε επίκεντρο της ακαδημαϊκής συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας εξελίσσεται η περιοχή του Ιονίου, καθώς μετά την πρόσφατη εισαγωγή της διδασκαλίας της Κινεζικής Γλώσσας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος και ο Πρόεδρος του Beijing Language and Culture University, Καθηγητής Duan Peng υπέγραψαν Συμφωνία- Πλαίσιο που προβλέπει την ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Σινολογίας. Στόχος της κοινής αυτής προσπάθειας είναι η ανάπτυξη της Σινολογίας και των Κινεζικών Σπουδών στην Ελλάδα.

Το Ελληνικό Κέντρο Σινολογίας, αμέσως μετά την ίδρυσή του θα λειτουργήσει ως γέφυρα και πλατφόρμα για την προώθηση της ακαδημαϊκής συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Ελλάδας και ευρύτερα της ΝΑ Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου στους τομείς της Σινολογίας και των Κινεζικών Σπουδών, οργανώνοντας και υλοποιώντας ερευνητικές και ακαδημαϊκές δραστηριότητες και ανταλλαγές ερευνητών και φοιτητών στο πεδίο των Κινεζικών Σπουδών και σε συναφή με αυτές γνωστικά πεδία.

Το Κέντρο θα υποστηρίξει επίσης την εκπόνηση κοινών ερευνητικών έργων στα οποία θα συμμετέχουν μελετητές από την Ελλάδα και την Κίνα, υλοποιώντας – στο πλαίσιο των προγραμμάτων σπουδών των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου- μαθήματα και σεμινάρια που σχετίζονται με την Κίνα , όπως (ενδεικτικά) κινεζική φιλοσοφία και πολιτισμός, πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και μετάφραση – διερμηνεία.

Το Κέντρο θα στελεχωθεί από ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό των δύο συνεργαζόμενων πανεπιστημίων και θα διοικείται από μεικτή Επιτροπή.

Το Ελληνικό Κέντρο Σινολογίας με έδρα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με την ίδρυσή του, θα λειτουργήσει στο πλαίσιο των Ινστιτούτων του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΑ.Κ.Ε.Κ.) και θα υποστηρίζεται λειτουργικά από την Έδρα της UNESCO για τις Απειλές κατά της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των συναφών με την Πολιτιστική Κληρονομιά Δραστηριοτήτων (TCHAIR), καθώς και από το Εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων (GEOLAB) του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος