Δ. Παπαστεργίου: Χωρίς τοπογραφικά η δήλωση ιδιοκτησιών με “καθαρούς” τίτλους

Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου. Θα επισκεφθεί το Κτηματολόγιο και θα συζητήσει τους τρόπους επίσπευσης της εφαρμογής του. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι είναι γνώστης των παρατάσεων που ζητά η τοπική κοινωνία ως προς την εφαρμογή του, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν να επαναληφθεί, εξαιτίας των ασφυκτικών πλαισίων που τίθενται από την Ε.Ε. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, έχει αποφασιστεί ότι στις ιδιοκτησίες με καθαρούς τίτλους, δεν θα χρειάζονται ούτε τοπογραφικά για την αποτύπωσή τους στο κτηματολόγιο.

Ο λόγος γίνεται για την κερκυραϊκή ύπαιθρο, η κτηματογράφηση της οποίας έχει ξεκινήσει το περασμένο φθινόπωρο με την πρώτη προθεσμία να έχει λήξει στον περασμένο Απρίλιο. Τα προβλήματα αφορούν στον κατακερματισμένο κλήρο χιλιάδων ιδιοκτησιών, τις αδήλωτες κληρονομιές και τις απροσπέλαστες από την πυκνή βλάστηση περιοχές οι οποίες θα πρέπει να οριοθετηθούν και να δηλωθούν στο κτηματολόγιο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σιωπηρή παράταση έως τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί.

Υπάρχει η εκτίμηση ότι με τους σημερινούς ρυθμούς, ένα μεγάλο μέρος του νησιού κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως δημόσια γαία, τη στιγμή που στα Ιόνια Νησιά, το δημόσιο δεν διαθέτει δικές του εκτάσεις. Τα Ιόνια Νησιά έχουν κτήματα που ανήκουν είτε σε ιδιοκτήτες είτε στους Δήμους και τις πρώην κοινότητες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος