Κέρκυρα: Αντιδράσεις για το κλείσιμο υποκαταστήματος Τράπεζας στους Παξούς

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει στις 16 Νοεμβρίου το μοναδικό υποκατάστημα τράπεζας που υπάρχει στους Παξούς.

Το δημοτικό συμβούλιο του νησιού προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος  με το οποίο  εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας, καθώς –όπως αναφέρει-  η Πειραιώς διαδέχθηκε την Αγροτική Τράπεζα και ως εκ τούτου βρέθηκε να έχει πελάτες ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων των Παξών που την εμπιστεύθηκαν και της διασφάλισαν ένα κύκλο εργασιών που της απέφερε τηρουμένων των αναλογιών σημαντικά κέρδη.

Στο ψήφισμα τονίζεται ότι  «Η διαφαινόμενη παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος Παξών θα δυσχεράνει σοβαρά τη δυνατότητα των ντόπιων να συναλλάσσονται απ’ ευθείας με την Τράπεζα και γενικότερα με το τραπεζικό σύστημα καθώς δεν υπάρχει άλλη τράπεζα που να λειτουργεί στο νησί και η μετάβαση στην Κέρκυρα ακόμα και το καλοκαίρι απαιτεί πολλές ώρες και κοστίζει αρκετά».

Τέλος καλεί την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να επανεξετάσει την απόφασή της και να διατηρήσει σε λειτουργία το υποκατάστημα των Παξών.

Για το θέμα τοποθετήθηκε με ανακοίνωση του και ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μπιάγκης, ο οποίος έκανε λόγο για συνθήκες τραπεζικού αποκλεισμού των Παξών.

«Η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων των τραπεζών έχει σοβαρές παρενέργειες στην οικονομική λειτουργία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, ειδικά στην περιφέρεια της χώρας και τα νησιά της χώρας μας, όπου δημιουργούνται συνθήκες τραπεζικού αποκλεισμού σε μεγάλους πληθυσμούς. Οι κάτοικοι των νησιών μας βιώνουν την απαξίωση και την απομόνωση, καθώς οι διοικήσεις των τραπεζών δεν ενδιαφέρονται για την κοινωνική διάσταση του ζητήματος παρά μόνο για τα οφέλη του κλάδου τους», αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος