Κέρκυρα: Στο Ευρωδικαστήριο για τον ΧΥΤΑ

Στο Ευρωδικαστήριο παραπέμπεται η Ελλάδα για την ανορθολογική διαχείριση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου στην Κέρκυρα. Η υπόθεση αφορά τον χώρο υγειονομικής ταφής στο Τεμπλόνι Κέρκυρας που, σύμφωνα με την Κομισιόν, λειτουργεί κατά παράβαση της νομοθεσίας της ΕΕ για τα απόβλητα και την υγειονομική ταφή τουλάχιστον από το 2007 και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

Μεταξύ των ελλείψεων που επισημαίνει η Κομισιόν, περιλαμβάνονται η κακή διαχείριση του βιοαερίου, η μη επεξεργασία των στραγγισμών και η παρουσία αποβλήτων που δεν επιτρέπεται να επεξεργάζεται ο ΧΥΤΑ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι είχε εκφράσει τις ανησυχίες της για το θέμα με προειδοποιητική επιστολή τον Μάρτιο του 2011 και με αιτιολογημένη γνώμη τον Ιανουαρίο 2012.
Τέλος, τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν το πρόβλημα και προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν, δεν έχουν ληφθεί ακόμη τα αναγκαία μέτρα, με αποτέλεσμα ο χώρος υγειονομικής ταφής να εξακολουθεί να λειτουργεί κατά παράβαση της νομοθεσίας της ΕΕ για τα απόβλητα και να συνιστά σοβαρή απειλή για το περιβάλλον.
Το θέμα αναμένεται να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ της δημοτικής αρχής και των κατοίκων της περιοχής Τεμπλονίου οι οποίοι αντιδρούν δυναμικά στην περαιτέρω χρήση της περιοχής τους για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος