Κέρκυρα: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στο ασφαλιστικό

Εντείνονται και στην Κέρκυρα, οι αντιδράσεις στο ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου και προστίθενται συνεχώς νέοι κλάδοι στις κινητοποιήσεις.

Χθες πραγματοποίησαν με μαζικότητα συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατροί , οδοντίατροι, δικηγόροι, μηχανικοί και φαρμακοποιοί.
Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα στην πλατεία Σαρόκου στις 6,00 το απόγευμα
Κινητοποίηση έξω από την πρώην νομαρχία αποφάσισαν οι αγροτικοί σύλλογοι Αγ. Ματθαίου, Βαλανειού και Γιαννάδων στις 7 το πρωί τη Δευτέρα.
Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση των αγροτών, αποφάσισαν τα σωματεία των Αυτοαπασχολούμενων, Βιβλιοπωλών, Ιδιοκτητών Φορτηγών, Περιπτερούχων, Υδραυλικών και Ψυκτικών, ύστερα από σύσκεψη που έγινε την περασμένη Δευτέρα με πρωτοβουλία του σωματείου των ιδιοκτητών φορτηγών.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος, οργανώνει το Σάββατο στις 10.00 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, ενημερωτική εκδήλωση, με ομιλητές τον Δημήτρη Βερβεσό, αντιπρόεδρο του Ε.Τ.Α.Α. και το Διονύσιο Ρίζο, δικηγόρο για ασφαλιστικά θέματα της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
Ενημερωτική συζήτηση οργανώνουν Αυτοαπασχολούμενοι, Βιβλιοπώλες, Ιδιοκτήτες Φορτηγών, Περιπτερούχοι, Υδραυλικοί και Ψυκτικοί σε συνεργασία με το Σύλλογο επαγγελματιών Λογιστών την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 7.30 στο Επιμελητήριο.
Συνεχίσουν την αποχή τους μέχρι και σήμερα Παρασκευή οι μηχανικοί, από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και μελετών. Απέχουν μέχρι σήμερα οι δικηγόροι από τα καθήκοντά τους.
Έληξε σήμερα η απεργία των ναυτεργατών αλλά προειδοποιούν για νέα απεργία την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, με προοπτική κλιμάκωσης
Πολιτική στήριξη στις κινητοποιήσεις έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή η οποία δήλωσε ότι η συνεχόμενη φορο-εισφοροεισπρακτική πρακτική οδηγεί σε μαρασμό της οικονομίας και σε αύξηση της ανεργίας, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημο Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου η οποία επεσήμανε την ανάγκη να εξυγιανθούν τα ταμεία χωρίς να πληγούν τα κατώτερα εισοδήματα καθώς και ο εκπρόσωπος της ΛΑΕ Στ. Σαμοίλης, ο οποίος σημείωσε ότι τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που επιβάλουν οι δανειστές δεν θα γίνουν δεκτά από τον ελληνικό λαό.
Την ίδια ώρα σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν από την ερχόμενη Πέμπτη και έως τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου οι γιατροί της Κέρκυρας στο πλαίσιο των αποφάσεων της ολομέλειας των προέδρων των ιατρικών συλλόγων της χώρας.
Ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτης Πελάης μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας δήλωσε ότι το σωματείο τους ξεκινά απο τη Δευτέρα σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων στα χωριά της Κέρκυρας για τα ασφαλιστικά του κλάδου.
Κλείνει ξανά την Τετάρτη και την Πέμπτη 27 και 28 Ιανουαρίου η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Τα ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν επίσης συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου, με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους κατά τη διάρκεια κατάθεσης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος