Κέρκυρα: Η απλήρωτη εργασία κύριο αίτημα της εργατικής πρωτομαγιάς

Η σοβαρή υποχώρηση των εργατικών δικαιωμάτων αποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα του εργατικού κινήματος της εποχής μας υπογραμμίζουν όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς. Το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας παίρνει μαζικές διαστάσεις κυρίως στα ξενοδοχεία αλλά και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας και συμπληρώνει ότι αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που ο τουρισμός βρίσκεται σε άνοδο και οι πληρότητες των ξενοδοχείων είναι μεγάλες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Γιάννη Χαλικιόπουλο, στην Κέρκυρα πλέον σημειώνεται ευρύτατα και το φαινόμενο της παραβίασης του ωραρίου εργασίας.
Για την απεργία της εργατικής πρωτομαγιάς η οποία σύμφωνα με απόφαση της ΓΣΕΕ θα γιορταστεί την Κυριακή 8 Μαΐου, το Εργατικό Κέντρο διοργανώνει συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί έξω από τα γραφεία του.
Στη συγκέντρωση καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το παρόν
για να τιμήσουμε τις θυσίες και τους αγώνες που έγιναν πριν από περίπου 130 χρόνια για την εξασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων αλλά και για να παλέψουμε σθεναρά ώστε να μη μας τα ισοπεδώσουν ολοκληρωτικά οι άκρως αντιλαϊκές πολιτικές του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
Στην απεργία συμμετέχουν και οι ναυτεργάτες με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και για το λόγο αυτό τα πλοία θα είναι δεμένα από τις 12:01 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Με δική του συγκέντρωση το ΠΑΜΕ θα γιορτάσει την εργατική πρωτομαγιά η οποία θα γίνει την Κυριακή στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Σαρόκου. Θα πραγματοποιηθούν δύο προσυγκεντρώσεις. Για όσους έρχονται από το βορρά η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 8.30 το πρωί έξω από το ξενοδοχείο ΠΑΡΚ και για όσους έρχονται από το νότο η προσυγκέντρωση θα γίνει έξω από το ΥΠΕΡΔΗΜΗΤΡΑ. Τα βασικά θέματα που θέτει είναι τόσο η γενικότερη υποχώρηση των εργατικών δικαιωμάτων όσο και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που θίγονται από το νομοσχέδιο που αναμένεται να συζηθεί στη βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Ο κος Σπύρος Σαμοίλης μελος της γραμματείας του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα παράλληλα δήλωση ότι χθες έγινε καταγγελία από ναυτεργάτες ότι σε ορισμένα πλοία αντιμετωπίζουν και αυτοί ζητήματα απλήρωτης εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος