Τρίτος τόμος «Παίζουμε βιβλίο;» της βραβευμένης Βίκυς Ξανθοπούλου

Κυκλοφόρησε ο τρίτος τόμος της σειράς «Παίζουμε βιβλίο;» της βραβευμένης εκπαιδευτικού, Βίκυς Ξανθοπούλου.

Αφορά την ηλικιακή ομάδα 9-12 ετών με δραστηριότητες που ωθούν τα παιδιά στην ανάγνωση βιβλίων και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, εμψυχωτές, γονείς και γενικότερα σε όσους ασχολούνται με δράσεις φιλαναγνωσίας.
Τα βιβλία προέκυψαν από τις δράσεις τις οποίες εμπνεύστηκε και υλοποίησε η κ. Ξανθοπούλου με τα παιδιά του νηπιαγωγείου Ποταμιάς Θάσου, προκειμένου βιωματικά να τα ωθήσει να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα βιβλία.
«Ο τρίτος τόμος, μπορώ να πω ότι, είναι ο αγαπημένος μου γιατί βασίζεται σε συγκλονιστικά βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Καθώς τον έγραφα, είχα στο μυαλό μου δύο φίλους μου, που μαζί ανακαλύψαμε την μαγεία της λογοτεχνίας στα εφηβικά μας χρόνια» είπε, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Καβάλας, η Βίκυ Ξανθοπούλου.
Μεταξύ των βιβλίων στα οποία βασίζονται οι δράσεις του τρίτου τόμου, είναι «Τα μυστικά του βάλτου» της Πηνελόπης Δέλτα, «Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου» της Κίμπερλι Μπρουμπέικερ Μπράντλει, «Ένα ψάρι που το έλεγαν Ορφώ» του Φίλιππα Μανδηλαρά, η «Αγγελίνα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, το «Χάθηκε η μπάλα» της Ελένης Γεωργοστάθη, «Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο», το «Χάτσικο».
«Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, σκέφτομαι ότι η λογοτεχνία είναι ένας δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον. Μέσα από τη τέχνη, την λογοτεχνία, να μάθουμε στα παιδιά μας αξίες. Αυτός ήταν άλλωστε αρχικά ο λόγος που ξεκίνησα τις δράσεις φιλαναγνωσίας με τα παιδιά» λέει η κ. Ξανθοπούλου.
Ο τρίτος τόμος «Παίζουμε βιβλίο;» κυκλοφόρησε την Δευτέρα, ενώ προετοιμάζεται και το δεύτερο Escape book της Βίκυς Ξανθοπούλου, μετά την επιτυχία του πρώτου «Μια νύχτα στην Ακρόπολη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος