Καβάλα: Προς αντικατάσταση το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης

Ξεκινούν αυτή την εβδομάδα, οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Καβάλας. Με την εκτέλεση του εμβληματικού έργου, η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2021 με την εργοληπτική εταιρία ΤΕΚΑΛ, η πόλη της Καβάλας θα διαθέτει καινούριο δίκτυο ύδρευσης σε όλο τον πολεοδομικό ιστό της.

Για το έργο, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, παρουσία του προέδρου της επιχείρησης, Απόστολου Χρόνη, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

«Το έργο της ολοκλήρωσης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Καβάλας, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την καθοριστική σημασίας συνδρομή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου. Η στενή του συνεργασία με τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο είχε ως αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί το ποσό των 14.580.000 ευρώ, μέσα από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης» ανέφερε ο κ. Μουριάδης ενώ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, δήλωσε πως «πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των Καβαλιωτών, μέσα από τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της πόλης».

Το έργο ολοκλήρωσης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Καβάλας, προβλέπει παρεμβάσεις συνολικού μήκους 192.000 μέτρων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, σε τρεις περιοχές εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Καβάλας (Κεντρική – Εμπορικό Κέντρο Καβάλας, Άγιος Ιωάννης, Αγία Βαρβάρα, Πεντακόσια / Δυτική – Αγία Παρασκευή, Άγιος Λουκάς, Νεάπολη / Ανατολική – Περιγιάλι), κατασκευή 8.001 νέων ιδιωτικών συνδέσεων, οι οποίες αντιστοιχούν σε 31.800 ενεργά υδρόμετρα και συντήρηση δέκα υφιστάμενων δεξαμενών ύδρευσης στην πόλη της Καβάλας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος