Καβάλα: Αυξάνονται οι εμβολιασμοί – Συνεχίζονται τα rapid test

Δεκατρείς νέες μολύνσεις κορονοϊού ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για την Ανατολική Μακεδονία. Οι τέσσερις αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και οι εννέα στην περιοχή της Καβάλας.

Σήμερα από τις 9:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα διενεργούν rapid test στην κεντρική πλατεία της Νέας Περάμου και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της κοινότητας Ζυγού ενώ για την Τετάρτη (31 Μαρτίου), ο δήμος Νέστου έχει προγραμματίσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού, σε Κεραμωτή και Πέρνη. Θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, στην Πέρνη στο Περιφερειακό Ιατρείο, 9:30 με 11:30 το πρωί και στην Κεραμωτή, στο πρώην Δημαρχείο, 12:30 με 2:30 το μεσημέρι. Για τον συγκεκριμένο σκοπό, οι δημότες μπορούν να μετακινηθούν με τον κωδικό 1, (μετάβαση σε ιατρό) και θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ.

Αυτή την Τετάρτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί και στους εκπαιδευτικούς της Καβάλας. Μέχρι στιγμής, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έγιναν 17.000 εμβολιασμοί με περισσότερα από 6.000 άτομα να έχουν ολοκληρώσει και τη δεύτερη δόση.

Υπενθυμίζεται πως όσοι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών διαμένουν στην πόλη της Καβάλας και επιθυμούν να εμβολιαστούν και δεν έχουν άλλο τρόπο μετακίνησης, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας τους δίνει την δυνατότητα να μπορούν να απευθύνονται στον Συνεταιρισμό Eurotaxι (στο τηλεφωνικό κέντρο 2510 232001-4 ή στο 18300) για να έχουν δωρεάν μετακίνηση προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα. Η χρονική διάρκεια της δωρεάν μετακίνησης ολοκληρώνεται στις 31 του μηνός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος