Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Για τις διευκολύνσεις που υπάρχουν ενημερώθηκαν οικιστές κατοικιών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προκειμένου να αποπληρώσουν τα δάνεια και να λάβουν οριστικά παραχωρητήρια. Για το λόγο αυτό κλιμάκιο του Υπουργείο Εργασίας με επικεφαλής τον σύμβουλο του υπουργείου, Μάριο Μουζάλα βρέθηκε χθες στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα στην Καβάλα υπάρχουν 750 δικαιούχοι που διαμένουν σε εργατικές κατοικίες από τους οποίους οι 300 έχουν ξεπληρώσει τις κατοικίες τους, 50 έχουν ρυθμίσει το χρέος τους ενώ οι υπόλοιποι δυσκολεύονται να αποπληρώσουν.

** Απέχουν και σήμερα Τρίτη οι δικηγόροι της Καβάλας από δικαστήρια και κάθε διαδικαστική πράξη «ως ελάχιστη ένδειξη πένθους» για την εν ψυχρώ δολοφονία μέσα στο γραφείο του στην Αθήνα του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

** Μετά τους δήμους Παγγαίου και Θάσου, και ο δήμος Νέστου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την κυκλοφορία του τουριστικού σποτ προβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ το οποίο κυκλοφόρησε σε παγκόσμια εμβέλεια μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Euronews.

** Στην εισαγγελέα οδηγούνται αύριο δύο υπήκοοι Γερμανίας, ηλικίας 41 και 33 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν να κατέχουν 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, φυτεία με 81 δενδρύλλια και εξοπλισμό για την αποξήρανση, την επεξεργασία και τη συσκευασία της κάνναβης σε περιοχή των Πηγών Καβάλας. Όπως εκτιμά η αστυνομία, στόχος ήταν η εξαγωγή των ποσοτήτων αυτών στη Γερμανία.

** Η Έδρα UNESCO Con-E-Ect σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείριση Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας διοργανώνουν «Διεθνές Workshop για την ένταξη του Δέλτα, των Στενών και της ευρύτερης περιοχής του Νέστου στο πρόγραμμα MAB UNESCO», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Χρυσούπολη στις 19-20 Οκτωβρίου.

** Το Ιατρείο Πόνου του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις την Παγκόσμια Ημέρα Ξενώνων και Παρηγορικής Φροντίδας 2017 θα παραμείνει ανοικτό στις 24 Οκτωβρίου από τις 10:00 το πρωί ως τις 6:00 το απόγευμα ώστε να δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσει το κοινό τις υπηρεσίες που παρέχονται.
Το ιατρείο βρίσκεται στο Ισόγειο του Νοσοκομείου στον αριθμό 11 των τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων.

** Από το Σωματείο Βοηθών χειριστών Εκσκαπτικών μηχανημάτων και γεωτρυπανιστών Καβάλας γίνεται γνωστό ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στον Ο.Α.Ε.Δ. ή στα Κ.Ε.Π.(18/10/17) για το ειδικό εποχικό βοήθημα 2017. Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου.

** Ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των δικαιούχων οικοδόμων του ειδικού εποχικού βοηθήματος που λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2017. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης. Το ποσό του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τους οικοδόμους είναι 678,06 ευρώ.

** Το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Αυδίκου με τίτλο «Οι τελευταίες πεντάρες» παρουσιάζεται την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Θεοδώρα Λιαπάτη, φιλόλογος και ο Νίκος Καραγιαννακίδης, ιστορικός και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ένωσης Ν. Καβάλας Σπυριδούλα Τσιάπα.

** Tην παράσταση «To Κιβώτιο», σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, φιλοξενεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. «Το Κιβώτιο» είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Έχει μεταφραστεί στα γαλλικά και στα αγγλικά και αποτέλεσε θέμα πολλών πανεπιστημιακών εργασιών.

** Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» στο πλαίσιο του 3ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δήμου Καβάλας, θα πραγματοποιήσει την κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων του Πρωταθλήματος, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός».

** Αίθριος είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. ΟΙ άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 8 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος