Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Πρωινό δελτίο ειδήσεων

** Απέχουν σήμερα (Δευτέρα) και την Τρίτη οι δικηγόροι της Καβάλας από δικαστήρια και κάθε διαδικαστική πράξη «ως ελάχιστη ένδειξη πένθους» για την εν ψυχρώ δολοφονία μέσα στο γραφείο του στην Αθήνα του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Την απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κατόπιν έκδοσης σχετικής απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

** Κλιμάκιο από το Υπουργείο Εργασίας με επικεφαλής τον σύμβουλο του υπουργείου, Μάριο Μουζάλα θα βρεθεί στην Καβάλα σήμερα Δευτέρα. Στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας θα γίνει ενημέρωση των οικιστών στους οικισμούς του τέως Ο.Ε.Κ. (Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας) Καβάλας με θέμα την ανάλυση και την παρουσίαση των μέτρων που διευκολύνουν την αποπληρωμή των εργατικών κατοικιών. Θα ενημερωθούν οι οικιστές για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που τους αφορούν, την επίλυση του προβλήματος των οριστικών παραχωρητηρίων των εργατικών κατοικιών, τα μέτρα ωφέλειας (Νέα ενιαία τιμή παραχώρησης, αύξηση αριθμού δόσεων σε 360, μέτρα για ευπαθείς ομάδες, απαλλαγή υποχρέωσης δόσεις για 6 μήνες, εκπτώσεις ταχύτερης αποπληρωμής, περικοπή τόκων υπερημερίας) κτλ.

** Με τους κυβερνητικούς βουλευτές Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Κώστα Μορφίδη συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας τους οποίους ενημέρωσε  για το πρόβλημα των οικογενειακών επιδομάτων που πρέπει να επιστραφούν στο ΙΚΑ έντοκα. Οι  βουλευτές δεσμευτήκαν να πιέσουν την κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμοστεί δίκαιη ρύθμιση στην επιστροφή των χρημάτων χωρίς τόκους.

** Ερώτηση στη Βουλή για την αντιμετώπιση των ελλείψεων που παρατηρούνται σε εμβόλια παιδιών και ενηλίκων κατέθεσε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Καλεί τον Υπουργό Υγείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη αντιμετώπιση των ελλείψεων σε εμβόλια στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

** Σε Δράμα και Καβάλα περιοδεύει σήμερα (Δευτέρα) ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης. Στη Δράμα οι συναντήσεις του ξεκινούν στη 1 το μεσημέρι με τους δικηγόρους, τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, το Εργατικού Κέντρου και συνομιλία με φίλους και εθελοντές. Στην Καβάλα η επίσκεψη του κ.Καμίνη θα ξεκινήσει στις 4.30 από το ΤΕΙ και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τη δήμαρχο Καβάλας, το δήμαρχο Νέστου ενώ θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 7.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς».

** Ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο η περίοδος συγκομιδής ακτινιδίων της ποικιλίας «Hayward» για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Σύμφωνα με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας, κάθε ενδιαφερόμενος που σκοπεύει να συγκομίσει ακτινίδια (εφόσον αυτά είναι επαρκώς ανεπτυγμένα και στο κατάλληλο στάδιο ωρίμανσης), θα υποβάλει άπαξ σχετική υπεύθυνη δήλωση στην Υπηρεσία, ένα εικοσιτετράωρο πριν την έναρξη της συγκομιδής.

** Από το Σωματείο Βοηθών χειριστών Εκσκαπτικών μηχανημάτων και γεωτρυπανιστών Καβάλας γίνεται γνωστό ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στον Ο.Α.Ε.Δ. ή στα Κ.Ε.Π.(18/10/17) για το ειδικό εποχικό βοήθημα 2017. Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου.

** Ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των δικαιούχων οικοδόμων  του ειδικού εποχικού βοηθήματος που λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2017. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης. Το ποσό του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τους οικοδόμους είναι 678,06 ευρώ.

** Ένας 75χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα το απόγευμα του Σαββάτου όταν το τρακτέρ που οδηγούσε βγήκε από την πορεία του και ανατράπηκε σε παρακείμενο χαντάκι. Το δυστύχημα έγινε σε αγροτικό δρόμο της περιοχής Φωλιάς Καβάλας.

** Δύο γυναίκες από την Βουλγαρία, ηλικίας 22 και 19 ετών συνέλαβαν αστυνομικοί το πρωί του Σαββάτου στη λαϊκή αγορά της Καβάλας για κλοπές πορτοφολιών.

** Σε μια 42χρονη κατέληξαν οι έρευνες της αστυνομίας για κλοπές σε σπίτια στην περιοχή του Νέστου, τον προηγούμενο ενάμισι μήνα.

** Μια 60χρονη συνελήφθη στη Δράμα, καθώς εντοπίστηκε από την αστυνομία να κάνει έρανο για λογαριασμό σωματείου, διαθέτοντας προς πώληση περιοδικά, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια από το νόμο.

** Το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Αυδίκου με τίτλο «Οι τελευταίες πεντάρες» παρουσιάζεται την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα  στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Θεοδώρα Λιαπάτη, φιλόλογος και ο Νίκος Καραγιαννακίδης, ιστορικός και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ένωσης Ν. Καβάλας Σπυριδούλα Τσιάπα.

** Νίκη με 4-0 επί της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου πέτυχε η ομάδα της Καβάλας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ο Νέστος Χρυσούπολης νίκησε εκτός έδρας με 3-1 τον Ορφέα Ξάνθης ενώ ο Αετός Ορφανού έχασε εκτός έδρας με 2-0 από τον Μέγα Αλέξανδρο Ξηροποτάμου.

** Αίθριος είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. ΟΙ άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος