Κάλυμνος: Συνελήφθη Σύρος ύποπτος για σχέσεις με το ISIS

Αυξημένη κινητοποίηση έχει προκαλέσει στην ΕΥΠ, στις λιμενικές και αστυνομικές αρχές της Καλύμνου ο εντοπισμός ενός Σύρου πρόσφυγα, ο οποίος εξετάζεται ως ύποπτος για τυχόν σχέσεις με τον ISIS.
Αρχικά είχε μεταφερθεί στο Λιμεναρχείο Καλύμνου, ως ύποπτος διακινητής μεταναστών, ωστόσο το «σκανάρισμα» του κινητού του τηλεφώνου ανέβασε σημαντικά το επίπεδο της έρευνας σε βάρος του.
Εντοπίστηκαν σ’ αυτό αποθηκευμένες φωτογραφίες με οπλισμό, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και σύμβολα του ISIS.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέτασή του ήταν δύσκολη καθώς δεν υπήρχε αραβόφωνος διερμηνέας, ο οποίος φθάνει στο νησί με κλιμάκιο αξιωματικών της ΕΥΠ, προκειμένου να τον ανακρίνουν. Παράλληλα φέρνουν μαζί τους και τον μοναδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό, μέσω του οποίου γίνεται ανάκτηση όλων των δεδομένων της τηλεφωνικής συσκευής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος