Συνάντηση των Δημάρχων Καλαμάτας και Ιωαννιτών – Η πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα στο επίκεντρο

Με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ, συναντήθηκε την Παρασκευή στην Καλαμάτα ο δήμαρχος της πόλης Θανάσης Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο της συνεργασία των δύο δήμων πάνω σε μία σειρά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως θέματα περιβάλλοντος, νέων τεχνολογιών, τουρισμού και πολιτισμού.

Στη συνάντηση κυριάρχησε η συζήτηση που αφορά τη συμμετοχή των πόλεων της Καλαμάτας και των Ιωαννίνων στην ευρωπαϊκή αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο Δημάρχων, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη εργασίας, με τη συμμετοχή Δημάρχων πόλεων που είναι ενταγμένες στο δίκτυο των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. και εκπροσώπων του αρμόδιου Υπουργείου.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης η προετοιμασία των Δήμων στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην ευρωπαϊκή αποστολή, καθώς επίσης και ενόψει της 86ης ΔΕΘ που είναι προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους της Κυβέρνησης καθώς και ειδική ενεργειακή εκδήλωση της ΡΑΕ, στην οποία θα συμμετέχει ως ομιλητής ο Δήμαρχος Καλαμάτας.

Να υπενθυμίσουμε οτι από την Ελλάδα εντάχθηκαν 6 πόλεις στο πρόγραμμα των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων έως το 2030, η Καλαμάτα, τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα, η Κοζάνη, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος