Στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος (ηχητικό)

Στη μεσημβρινή εκπομπή (12μ.μ. – 1μ.μ.) του ραδιοφώνου της ΕΡΤ Καλαμάτας, φιλοξενήθηκε σήμερα Πέμπτη (12/5) ο δήμαρχος της πόλης Θανάσης Βασιλόπουλος.

Στη διάρκεια της εκπομπής ο κ. Βασιλόπουλος έδωσε ειδήσεις που αφορούν τον κλειστό σταθμό μεταφόρτωσης, στο πλαίσιο της διαχείρισης των απορριμμάτων σε συνεργασία με το ΦΟΔΣΑ καθώς και τη σταδιακή απομάκρυνση απ’ τη Μαραθόλακκα στις αρχές του 2023 και την άμεση αποκατάστασης του σκουπιδότοπου.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, αναφέρθηκε και στην ένταξη της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης έως το 2030, τονίζοντας ότι στις 13 Ιουνίου στις Βρυξέλλες θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση του στρατηγικού σχεδιασμού που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023.

Απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν ζητήματα καθημερινότητας, είπε ότι από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο θα διακοπεί το έργο της ανάπλασης της Ναυαρίνου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα καταστήματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σχετική κανονιστικής απόφαση θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμάτας στις 23/5.
Ο κ. Βασιλόπουλος έκανε γνωστό επίσης, ότι θα έχει άμεση συνάντηση με τη διευθύντρια εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κ. Μηλίτση καθώς από 1η Απριλίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθεί η ανασκαφή και η ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Υπαπαντής. Στο προαύλιο χώρο, ωστόσο θα εντατικοποιηθούν οι εργασίες ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε ζητήματα όπως, οι αστικές αναπλάσεις, τα υπόλοιπα εν εξελίξει έργα στο δήμο Καλαμάτας, στα έργα με μακροπρόθεσμο ορίζοντα καθώς και στο πρόσφατο ταξίδι του, στη Βοστώνη και την αδελφοποίηση με την πόλη του Lowell των ΗΠΑ.

Ακούστε αναλυτικά:

https://soundcloud.com/ert-kalamatas-939538093/o-dimarchos-thanasis?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος