Σταύρος Μπένος: «Όλοι μαζί μετατρέψαμε την καταστροφή της Καλαμάτας το 1986 σε ελπίδα…» (audio)

«Ο Πρωθυπουργός μου ζήτησε να κάνουμε στην Εύβοια ότι κάναμε στην Καλαμάτα»

Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας και τον δημοσιογράφο Ηλία Μαραβά, μίλησε ο πρώην Υπουργός και πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Σταύρος Μπένος, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 ετών απ’ τους φονικούς σεισμούς της Καλαμάτας.

Ο δήμαρχος της πόλης εκείνη την περίοδο, ξετύλιξε τις αναμνήσεις του απ’ τις μέρες εκείνες, υπογραμμίζοντας τις μεγάλες προσπάθειες που είχαν προηγηθεί των σεισμών, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να αποκτήσει η Καλαμάτα πολεοδομικό σχέδιο.

Τόνισε, ότι όλη η πόλη ενωμένη, απ’ το πρώτο βράδυ μετά το σεισμό της 13ης Σεπτεμβρίου του 1986, με σχέδιο, προγραμματισμό και όραμα, κατάφεραν να μετατρέψουν την καταστροφή σε ελπίδα για την αναγέννηση της πόλης της Καλαμάτας, όπως και πραγματικά έγινε.

Εξήρε δε, τη συμβολή της Μελίνας Μερκούρη του Γιώργου Γεννηματά αλλά και του πολεοδόμου Γρηγόρη Διαμαντόπουλου στην ανασυγκρότηση της Καλαμάτας.

Ο κ. Μπένος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προσπάθειες ανασυγκρότησης της Εύβοιας, σημειώνοντας ότι βρίσκεται εκεί με την «ψυχή» του και όχι ως «αξιωματούχος», εκφράζοντας παράλληλα τη σιγουριά του για την αναγέννηση της περιοχής, μέσα από ένα ολιστικό και ανθρωποκεντρικό σχέδιο. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ότι ο Πρωθυπουργός του ζήτησε να κάνει ότι έγινε και στην Καλαμάτα την περίοδο μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης του Σταύρου Μπένου:

*Απόψε στις 8 το βράδυ ο Σταύρος Μπένος θα συμμετάσχει στην εκδήλωση για την επέτειο των 35 ετών απ’ τους σεισμούς, που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, παρουσία και του προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμου Λέκκα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος