Πρώτη εξόρμηση του Solar Cinema για το 2023

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας ενημερώνει το κοινό, για την πρώτη εξόρμηση του solar cinema, ενός αυτόνομου κινητού ηλιακού κινηματογράφου που μπορεί να προβάλει ταινίες χωρίς να συνδέεται σε ηλεκτρικό δίκτυο.

Τη Δευτέρα (15 Μαΐου 2023), στις 20:30, στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Ραφήνας, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού – Περιβάλλοντος Ραφήνας-Πικερμίου και η Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης θα υποδεχτούν το Solar Cinema. Θα προβληθεί η ταινία του Buster Keaton “Το ηλεκτρικό σπίτι” διάρκειας 20 λεπτών και θα τη συνοδεύσει στο πιάνο ζωντανά ο γνωστός πιανίστας Γιώργος Καλκάνης.

Μία πρωτοβουλία του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα Smart Rue του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Την πρώτη εξόρμηση θα ακολουθήσει η συνεργασία με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης «Ελευσίνα 2023» όπου θα συμμετέχει στις πολιτιστικές δράσεις της, απλώνοντας έτσι τις δραστηριότητές του και υιοθετώντας ένα εξαιρετικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα. Οι προβολές και παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις θα διεξαχθούν περιοδικά από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο σε ανοικτούς χώρους στην Ελευσίνα, Μαγούλα, Ασπρόπυργο, Μάνδρα και Μέγαρα.

Ο Ηλιακός Κινηματογράφος (Solar cinema Greece), μία καινοτόμα πολιτιστική δράση του Κέντρου δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου πραγματοποιεί κινηματογραφικές προβολές ντοκιμαντέρ σε ανοικτούς χώρους με την βοήθεια της ηλιακής ενέργειας και εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους και παιδιά σχετικά με τα μεγάλα οικολογικά και περιβαλλοντικά προβλήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος