Παρούσα η Καλαμάτα στις εκδηλώσεις του Πανελληνίου Ανταμώματος Μικρασιατών στην Καλαμαριά

Με τη συμμετοχή μελών του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 2 Ιουλίου στο Δήμο Καλαμαριάς, το 3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών, 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της μικρασιατικής καταστροφής, στα απολυμαντήρια του Δήμου Καλαμαριάς. Εκεί ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος παρέδωσε το λάβαρο του Ανταμώματος και την εικόνα του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, στον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, και στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι άφησαν ένα λευκό τριαντάφυλλο στη θάλασσα, στη μνήμη των Μικρασιατών, που δεν κατάφεραν να γλιτώσουν από την τραγωδία και να ζήσουν στη νέα τους πατρίδα.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαμάτας, εμφανώς συγκινημένος, ανέφερε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για την Καλαμάτα, την πόλη της Ελευθερίας, την πόλη που η ιστορία της έχει συνδεθεί με τον Αγώνα του Έθνους το ΄21, να φιλοξενεί το Λάβαρο της Τιμής και της Αξιοπρέπειας, το Λάβαρο των Χαμένων Πατρίδων και του Ξεριζωμού των Ελλήνων από τις προαιώνιες εστίες τους. Παραδίδοντας δε, το λάβαρο του Ανταμώματος στο Δήμο Καλαμαριάς, ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι η Καλαμάτα θα διεκδικήσει να είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το επόμενο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Μικρασιατών.

Κατά την εκδήλωση, υπήρξε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των Δημάρχων Καλαμάτας και Καλαμαριάς, του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος.

Παρούσα η Καλαμάτα στις εκδηλώσεις του Πανελληνίου Ανταμώματος Μικρασιατών στην Καλαμαριά

Επίσης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας Αργυρώ Μητράκου έλαβαν τιμητική πλακέτα από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Γιώργο Κούδα, εκ μέρους του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος