Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ “ΕΛΑΦΡΩΝΕΙ” ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ. ΝΕΑ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

Το Κοινωνικό Ιατρείο της Καλαμάτας (στο πίσω μέρος του παλιού νοσοκομείου) στο πλαίσιο της αποστολής του για την υποστήριξη όσων δεν έχουν καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη, καλεί τους ανασφάλιστους να εκμεταλλευτούν το νέο νόμο και στο εξής να απευθύνονται στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Έτσι, ο όγκος δουλειάς στους εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου θα ελαφρυνθεί και θα μπορέσουν να αφοσιωθούν περισσότερο στην αποστολή τους.

Αυτό τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας και του Συλλόγου Φίλων Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας, Μιχάλης Μπορνόβας και Φένια Εξακουστίδου, σημειώνοντας ότι από τη Δευτέρα το Κοινωνικό Ιατρείο θα δέχεται μόνο τους μετανάστες που δεν διαθέτουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα, καθώς και τους μακροχρόνια άνεργους που είναι μεν ασφαλισμένοι αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τη δαπάνη για τα φάρμακα που έχουν ανάγκη.
Ο Μιχάλης Μπορνόβας και η Φένια Εξακουστίδου κάλεσαν επίσης τους εθελοντές γιατρούς του Δημοτικού Ιατρείου να σταματήσουν να στέλνουν τους ανθρώπους που εξετάζουν στο Κοινωνικό Ιατρείο προκειμένου να προμηθευτούν δωρεάν τα φάρμακά τους. Αυτό διότι στο Δημοτικό Ιατρείο εξυπηρετούνται ασφαλισμένοι, που προφανώς μπορούν να προμηθευτούν οι ίδιοι τα φάρμακά τους. Μέχρι πρόσφατα, που λειτουργούσε το Δημοτικό Φαρμακείο (έχει πλέον κλείσει καθώς δεν ήταν εθελοντική δομή αλλά χρηματοδοτούμενη από το Δήμο και το ΕΣΠΑ), οι συγκεκριμένοι έπαιρναν από αυτό τα φάρμακά τους.
Ο Μιχάλης Μπορνόβας τόνισε ότι ο νέος νόμος επιβάλλει στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ και το ΠΕΔΥ, να παρέχουν δωρεάν νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους και τους μετανάστες που διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα. Υπογράμμισε δε ότι έχει σταλεί σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας εντολή του υπουργείου Υγείας για την άμεση εφαρμογή του Νόμου, έστω και αν δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου, οι άνθρωποι του Κοινωνικού Ιατρείου όμως, κατηγγειλαν νέα δολιοφθορά στους χώρους του, καθως καποιοι εκοψαν τα καλώδια ηλεκτροδότησης, αφηνοντας το κτηριο που στεγαζεται η συγκεκριμένη μονάδα, χωρις ρευμα. Πάντως οι εθελοντές υπογραμμίζουν ότι δεν πτοούνται, σημειώνουν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν ποιος ενοχλείται από τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου στο συγκεκριμένο χώρο και διαβεβαιώνουν τους δράστες πως ό,τι και να κάνουν πάντα θα βρίσκουν τρόπο να αποκαθιστούν τις δολιοφθορές για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. Οι εθελοντές του Ιατρείου, τόνισαν πως είναι η τρίτη φορά που βρέθηκαν τα καλώδια ηλεκτροδότησης του Κοινωνικού Ιατρείου κομμένα και πως προφανώς πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια και σημείωσαν πως οι συνέπειες αυτής της δολιοφθοράς είναι πολύ σοβαρές, διότι στο ψυγείο του Κοινωνικού Ιατρείου διατηρούνται φάρμακα, εμβόλια και ινσουλίνες, οι οποίες έχουν αποκτηθεί με δαπάνες του Συλλόγου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος