Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στην ΕΡΤ Καλαμάτας για τον Όσιο Βησσαρίωνα και το ταξίδι στο Φανάρι (βίντεο)

Ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, και αφορμή την Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου, με καταγωγή από το Πεταλίδι, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Λίγο πριν την επιστροφή στη Μεσσηνία, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, μίλησε στην Μαρία Τομάρα από την ΕΡΤ Καλαμάτας και τη δημοσιογράφο του «Μεσόγειος» Ρεββέκα Σγουρέα, για το ταξίδι στο Φανάρι, για τον βίο του Οσίου Βησσαρίωνα αλλά και τη … «σπάνια» τελετή Αγιοκατάταξης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Χαρακτήρισε δε, την επίσκεψη στην Πόλη “Ταξίδι στην Ιστορία – στη Μνήμη και στο θρήνο του Ελληνισμού”

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρέστη και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά την τελετή επίσημης υπογραφής Αγιοκατατάξεως του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτη από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στην ΕΡΤ Καλαμάτας για τον Όσιο Βησσαρίωνα και το ταξίδι στο Φανάρι (βίντεο)

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, λαμβάνοντας το λόγο εξέφρασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη, τη χαρά όλων των Μεσσηνίων για την Αγιοκατάταξη του Πατέρα μας, απευθύνοντάς του, παράλληλα, πρόσκληση να τιμήσει και πάλι με την παρουσία του την Καλαμάτα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στην Καλαμάτα, το 2010, ανακηρύχθηκε σε Επίτιμο Δημότη της πόλης.

Ρεπορτάζ: Μαρία Τομαρά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος