Ο Δήμος Καλαμάτας τίμησε τα θύματα και τους αγνοουμένους στην Κύπρο το ‘74

Σαράντα επτά χρόνια πέρασαν από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο κι ο Δήμος Καλαμάτας διοργάνωσε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής την περασμένη Κυριακή 18 Ιουλίου τέλεση Ιερού Μνημοσύνου για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων, αλλά και τελετή στην οποία αναπέμφθηκε δέηση για τους αγνοούμενους και αποδόθηκε τιμή σε όσους πολέμησαν το 1974 ενάντια στον «Αττίλα».

Στις 10.30 π.μ., στο Ηρώον Ελλήνων και Κυπρίων Αγνοουμένων (έμπροσθεν Διοικητηρίου) ακολούθησε τελετή απόδοσης τιμής σε όσους αγωνίσθηκαν στην Κύπρο κατά των στρατευμάτων του «Αττίλα» και ιδιαιτέρως προς τους αγνοουμένους.

Ομιλία για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιο Χρήστου.

Ακολούθησε εκφώνηση των ονομάτων των Καλαματιανών αγνοουμένων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, ενώ εκπρόσωπος της Βουλής είχε οριστεί ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος