Νίκας: «Φταίει η Περιφέρεια στη Μαραθόλακα» (video & audio)

Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ανέφερε ότι το θέμα της διαρροής στραγγιδίων  στη Μαραθόλακα, προκύπτει από την κακή αποκατάσταση της παλιάς χωματερής και για το ζήτημα έχει ήδη επικοινωνήσει με την Περιφερειακή Αρχή, η οποία έχει την ευθύνη για το συγκεκριμένο έργο.

Νίκας: «Φταίει η Περιφέρεια στη Μαραθόλακα» (video & audio)

Παντός, μέχρι την ώρα που αναρτήθηκε το ρεπορτάζ δεν είχε υπάρξει κάποια αντίδραση από αρμόδιο εκλεκτικό μηχανισμό στη σοβαρή καταγγελία της Δημοτικής Παράταξης Μάκαρη (εδώ) . Παραμένει δηλαδή αδιευκρίνιστο από πού προέρχονται τα στραγγίδια, ποια ακριβώς είναι η σύστασή τους και πόσο επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Νίκας: «Φταίει η Περιφέρεια στη Μαραθόλακα» (video & audio)

Να σημειωθεί πως, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ (Σχετικό έγγραφο στη Διαύγεια: ΑΔΑ: ΩΡΠ07Λ1-9ΙΙ) είχε επιβληθεί στο Δήμο Καλαμάτας, όταν μετά από έλεγχο του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου διαπιστώθηκε πως υπήρχαν ελλείψεις στις υποδομές που προβλέπει η Περιβαλλοντική Αδειοδότηση (Σχετικό έγγραφο στη Διαύγεια: ΑΔΑ: ΩΠΧ1ΟΡ1Φ-Ψ5Λ). Μεταξύ των ελλείψεων ήταν και η απουσία επαρκούς συστήματος διαχείρισης των υγρών αποβλήτων από την επεξεργασία των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τους προβλεπόμενους Περιβαλλοντικούς Όρους τα στραγγίδια από τη χωματερή θα έπρεπε να συλλέγονται και στη συνέχεια να οδηγούνται στο βιολογικό καθαρισμό για τελική επεξεργασία.

Ακόμα ο δήμαρχος δήλωσε ότι το συνολικά το πρόβλημα της Μαραθόλακας θα λυθεί οριστικά σε οκτώ μήνες όταν και θα ξεκινήσει η λειτουργία της περιφερειακής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος