Καλαμάτα: Νέα καταγγελία για Μαραθόλακα

Σε νέα καταγγελία για την κατάσταση στη Μαραθόλακα προχώρησε ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας Μανόλης Μάκαρης. Σε φωτογραφίες και βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα διακρίνεται ρύακας από τα στραγγίδια της χωματερής, ο οποίος καταλήγει στους Πέντε Δρόμους και στη συνέχεια στο Νέδοντα. 

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μάκαρης ζητά να ανοίξει διάπλατα ο φάκελος της Μαραθόλακκας με σκοπό να γίνει ουσιαστική και μόνιμη απορρύπανση της περιοχής.

Αναφέρει επίσης: “Σε μια εποχή όπου οι ευρωπαϊκές πόλεις εφαρμόζουν σύγχρονους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων που βασίζονται στην διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση, η δημοτική αρχή Καλαμάτας με την αναποτελεσματική και επικίνδυνη διαχείριση των απορριμμάτων στην Μαραθόλακκα εκτίθεται για άλλη μια φορά, με δυσμενείς επιπτώσεις για το περιβάλλον και -το πιο σημαντικό- με εγγενείς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Μετά από την χτεσινή καταιγίδα και κατόπιν καταγγελιών κατοίκων του Ταϋγέτου διενεργήσαμε αυτοψία στην περιοχή των πέντε δρόμων για να διαπιστώσουμε για μια ακόμα φορά ιδίοις όμμασι το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα της Μαραθόλακκας.

Τι διαπιστώσαμε;

  1. Σε συγκεκριμένα σημεία του πρανούς της Ε.Ο. Καλαμάτας –Σπάρτης στο ύψος των πέντε δρόμων  έχουν σχηματιστεί ρυάκια στα οποία ρέουν μαύρα ζουμιά συνοδευόμενα από μεγάλη ποσότητα αφρού. Τα ρυάκια αυτά είχαν κατεύθυνση από την περιοχή της Μαραθόλακκας προς την κοίτη του Νέδοντα.
  2. Διαπιστώθηκε η ύπαρξη κάθε είδους απορριμμάτων κατά μήκος της πορείας των ρυακιών αυτών
  3. Οσμή σήψης ανέδυε όλη η περιοχή.

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει  μεγάλο φορτίο ρύπανσης στην συγκεκριμένη περιοχή  το οποίο κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων οδηγείται στον ποταμό Νέδοντα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος