Mεσσηνία: Τρία νέα κρούσματα – Στο “μικροσκόπιο” Γαργαλιάνοι και Δυτική Μάνη

Τρία νέα κρούσματα Covid-19 ανακοίνωσε χθες για τη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ. Παράλληλα, 17 ασθενείς νοσηλεύονται στην Κλινική Covid του νοσοκομείου της Καλαμάτας και 3 παραμένουν σε σοβαρότερη κατάσταση διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του Ιδρύματος.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνεχίζεται η άσχημη επιδημιολογική εικόνα, καθώς το τελευταίο 24ωρο στην Κορινθία επιβεβαιώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 26 νέα κρούσματα, στην Αργολίδα 25 και στην Αρκαδία 15. Αξίζει, ωστόσο, να αναφερθεί πως στη Λακωνία δεν καταγράφηκε κανέναν νέο κρούσμα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Παρόλ΄αυτά, συνεχίζει να επικρατεί μια σχετική ανησυχία σε δύο περιοχές της Μεσσηνίας -Γαργαλιάνους και Δυτική Μάνη- όπου φαίνεται να υπάρχουν εστίες διασποράς του κορονοϊού. Μάλιστα στους Γαργαλιάνους εντοπίστηκαν 5 κρούσματα βάσει των αποτελεσμάτων μοριακών τεστ που έγιναν εκεί τις προηγούμενες ημέρες, ενώ σήμερα και αύριο αναμένονται και νέα αποτελέσματα, καθώς χθες κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενήργησαν τεστ σε όποιον πολίτη από την ευρύτερη περιοχή το επιθυμούσε, με επίκεντρο τη Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων.

Σε ό,τι αφορά τον δήμο Δυτικής Μάνης, σήμερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα διενεργήσουν τεστ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο της Καρδαμύλης από τις 9.15 το πρωί, ενώ ανάλογη δράση έχει προγραμματιστεί και στις 11.30 στο δημοτικό σχολείο της Στούπας. Χθες το απόγευμα, πάντως, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, μέσω του λογαριασμού του στα social media απηύθυνε δημόσια έκκληση προς τους πολίτες του δήμου να αποφεύγουν τις άσκοπες εξόδους από τα σπίτια τους.

Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να διενεργεί καθημερινά τεστ στο σταθερό σημείο του Μεγάρου Χορού της Καλαμάτας, από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 3.30 το απόγευμα, και σήμερα -μεταξύ όλων των υπολοίπων σημείων που προαναφέρθηκαν- κλιμάκιά του θα βρεθούν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Στο μεταξύ, σε αναστολή λειτουργίας τέθηκε λόγω κρούσματος το 1ο πρωινό τμήμα του 2ου Νηπιαγωγείου της Κυπαρισσίας. Η αναστολή θα ισχύει μέχρι τις 10 Μαρτίου στο πλαίσιο των προβλεπομένων μέτρων διαχείρισης επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης Covid-19 σε σχολικές μονάδες. Εκπαιδευτικοί και μαθητές θα ακολουθήσουν πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται.

Στο εμβολιαστικό μέτωπο, μέχρι αυτή τη στιγμή στη Μεσσηνία έχουν εμβολιαστεί 12.425 άνθρωποι, εκ των οποίων 4.671 έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος