Μεσσηνία: Συνεχίζονται τα τεστ ανίχνευσης από τον ΕΟΔΥ – Δεύτερο σταθερό σημείο μαζικών ελέγχων στην Καλαμάτα

Με σχεδόν 500 rapid test σε καθημερινή βάση, τα συνεργεία του ΕΟΔΥ προχωρούν σε μαζικούς δωρεάν ελέγχους στον πληθυσμό πολλών περιοχών της Μεσσηνίας, προγραμματισμένα ή έκτακτα και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως είχε προαναγγείλει μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο υπεύθυνος δράσεων του ΕΟΔΥ στον νομό, Κωνσταντίνος Βλαχοδημητρόπουλος, μετά το σταθερό σημείο των ελέγχων στο Μέγαρο Χορού προστίθεται και δεύτερο σημείο στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όπου καθημερινά (από τις 8.30 το πρωί ως τις 3.30 το μεσημέρι) θα διεξάγονται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ τεστ ανίχνευσης κορονοϊού. Η αρχή θα γίνει αύριο, Σάββατο, οπότε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μαζί με μία νοσηλεύτρια του Δήμου Καλαμάτας και με την εθελοντική συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού θα πραγματοποιούν τεστ σε όποιον πολίτη το επιθυμεί και στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε πολίτη που υποβάλλεται στον έλεγχο είναι να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του, ενώ θεωρείται δεδομένη η η τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων (χρήση μάσκας και αποστάσεις κατά την αναμονή).

Χθες, Πέμπτη, πάντως στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης έγιναν 240 test -όλα με αρνητικά αποτελέσματα. Από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, τη συγκεκριμένη δράση του δήμου συνέδραμαν ο ΕΟΔΥ και τα Κέντρα Υγείας Καλαμάτας και Μεσσήνης. Τη διαδικασία επέβλεψε ο επιστημονικός σύμβουλος δημάρχου σε θέματα υγείας, διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Διευθυντής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, γιατρός Γεώργιος Πετράκος.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος μετέβη το πρωί στην κεντρική πλατεία όπου γίνονταν οι έλεγχοι, εξέφρασε ικανοποίηση για τη συμμετοχή του κόσμου: «Σήμερα καλέσαμε τους δημότες να προσέλθουν για έλεγχο ώστε να αποτυπωθεί μία αντικειμενική εικόνα της κατάστασης, με σκοπό τα μέτρα που λαμβάνονται να ανταποκρίνονται στα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα. Η σημερινή διαδικασία, αποτελεί τη συνέχεια της προσπάθειας που κάνουμε από την αρχή της εμφάνισης του κορoνοϊού με σκοπό την προστασία των πολιτών και την αποτροπή της μετάδοσής του σε περίπτωση ασυμπτωματικών κρουσμάτων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος