Mεσσηνία: 9 νέα κρούσματα – Καθησυχαστική η εικόνα στη Δυτική Μάνη

Στα εννέα ανήλθαν χθες στη Μεσσηνία τα νέα κρούσματα Covid, σύμφωνα με τις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Την ίδια στιγμή παραμένει σταθερή η κατάσταση στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με 17 ασθενείς να νοσηλεύονται στην κλινική Covid και 3 να παραμένουν σε σοβαρότερη κατάσταση διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνέχισαν και χθες τους μαζικούς ελέγχους στον γενικό πληθυσμό με 540 tests ταχείας ανίχνευσης. Τα 300 περίπου από αυτά, έγιναν στη Στούπα και την Καρδαμύλη της Δυτικής Μάνης, εκεί όπου φάνηκε πως τις τελευταίες ώρες είχαν αναπτυχθεί εστίες της λοίμωξης. Στο σύνολό τους τα tests ήταν αρνητικά κάτι που δημιουργεί αισιόδοξα δεδομένα για την περιοχή.

Από χθες πάντως και μέχρι τις 15 Μαρτίου, τίθενται σε αναστολή λειτουργίας δύο τμήματα στο δημοτικό σχολείο της Στούπας, το Γ2 και το Ε1, μετά από κρούσματα που εντοπίστηκαν σε 2 μαθητές.

Σήμερα εξάλλου επιστρέφουν και πάλι στα δια ζώσης μαθήματά τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ1 του ίδιου σχολείου , όπου πριν δύο εβδομάδες είχε εντοπιστεί επίσης κρούσμα. Στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα, μετά από πρωτοβουλία του δήμου Δυτικής Μάνης και όπως προβλέπεται έγινε γενική απολύμανση στους χώρους και τις αίθουσές της.

Σήμερα το πρόγραμμα των ελέγχων από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, περιλαμβάνει το 4ο Λύκειο Καλαμάτας και την Καλλιθέα Πυλίας, αύριο το αεροδρόμιο Καλαμάτας, το παζάρι της Αγίας Τριάδας της Καλαμάτας και από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι τα κλιμάκια θα βρεθούν στο κατάστημα Cosmos της κεντρικής πλατείας της πόλης μας στο πλαίσιο πρωτοβουλίας των ιδιοκτητών του συγκεκριμένου καταστήματος. Την Παρασκευή tests θα γίνουν στο δημαρχείο Πύλου και στο Κοινοτικό Ιατρείο της Πλάτσας στη Δυτική Μάνη.

Ανησυχία την ίδια στιγμή δημιουργεί ο αυξητικός ρυθμός όσον αφορά στα κρούσματα σε νομούς της Πελοποννήσου και παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε καθεστώς αυστηρότερου lockdown για μέρες, ακόμα και για εβδομάδες.

Εκτός από η Αχαΐα και την Ηλεία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπου επιβεβαιώνονται καθημερινά δεκάδες νέες λοιμώξεις, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου χθες επιβεβαιώθηκαν 54 νέα κρούσματα στην Κορινθία, 36 στην Αργολίδα και 14 στην Αρκαδία. Εξαίρεση μαζί με την καλή επιδημιολογική εικόνα που δείχνει η Μεσσηνία, αποτελεί και ο γειτονικός νομός της Λακωνίας με μόλις 2 νέα κρούσματα να καταγράφονται χθες.

Την πεποίθηση πως μέχρι το τέλος της άνοιξης, το αργότερο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός σε περισσότερα τμήματα του πληθυσμού και θα έχει στηθεί το πρώτο τοίχος ανοσίας απέναντι στον κορονοιό, εξέφρασε χθες το απόγευμα, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους συνοδευόταν από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησαν χθες, σε Κέντρα Υγείας της Πελοποννήσου, σε Κόρινθο, Τρίπολη, Αρεόπολη, Καλαμάτα, Πύργο και Πάτρα.

Στο εμβολιαστικό μέτωπο, μέχρι στιγμής 12.772 Μεσσήνιοι έχουν εμβολιαστεί με 4776 από αυτούς να έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος