ertnews.gr

Mεσσηνία: 12 νέα κρούσματα – Αναστολή λειτουργίας τμήματος και στο Δημοτικό της Θουρίας

27/01 08:36
Mεσσηνία: 12 νέα κρούσματα – Αναστολή λειτουργίας τμήματος και στο Δημοτικό της Θουρίας

Aυξημένο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού επιβεβαίωσαν χθες, Τρίτη, για τη Μεσσηνία οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα ο οργανισμός ανακοίνωσε 12 νέα κρούσματα, ενώ παράλληλα αυξήθηκε τις τελευταίες ώρες και ο αριθμός των νοσηλευόμενων στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με 16 συνολικά ασθενείς. Τρία άτομα παραμένουν σε σοβαρότερη κατάσταση, διασωληνωμένα στη ΜΕΘ Covid του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σχετικά σταθερή παραμένει η εικόνα της εξέλιξης της πανδημίας στους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου, με 6 κρούσματα να ανακοινώνονται χθες για Λακωνία και Κορινθία, 7 για την Αρκαδία και 5 στην Αργολίδα. Υπενθυμίζεται πως σε καθεστώς αυστηρότερου lockdown βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες και μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας -εκτός απροόπτου- ο δήμος της Σπάρτης.

Παράλληλα, από χθες, λόγω κρούσματος ανεστάλη η λειτουργία και τμήματος της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Θουρίας έως και τις 8 Φεβρουαρίου.

Πρόταση να λειτουργήσουν Εμβολιαστικά Κέντρα κατά της Covid-19 στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμάτας αλλά και στον χώρο του Μεγάρου Χορού -όπου αυτή την περίοδο διενεργούνται μαζικά rapid test για όποιον πολίτη το επιθυμεί- με σκοπό να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αλλά και το Κέντρο Υγείας κατέθεσε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες”, Μανώλης Μάκαρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version