Μ. Χρυσοχοΐδης από Καλαμάτα: Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε τη νομιμότητα στο πλαίσιο της δημοκρατίας

«Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε τη νομιμότητα στο πλαίσιο της δημοκρατίας» τόνισε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την τελετή των εγκαινίων του Ενιαίου συντονιστικού κέντρου Δήμου Καλαμάτας και Ελληνικής Αστυνομίας, που στεγάζεται στο ισόγειο του ιστορικού δημαρχείου στο κέντρο της πόλης.

Η σημερινή τελετή εγκαινίων επισφραγίζει και τυπικά την συνεργασία, που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες μεταξύ του Δήμου και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς η Καλαμάτα είναι μια από τις τρεις πόλεις της χώρας, που εφαρμόζεται το μοντέλο της κοινής αστυνόμευσης, όπως τόνισε τόσο ο υπουργός όσο και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αλλά και ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, που συνόδευε τον υπουργό κ. Χρυσοχοίδη.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην πρόληψη της παραβατικότητας και της χαμηλής εγκληματικότητας που, όπως είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας, υπάρχει στην περιοχή, η οποία μάλιστα εντοπίζεται στις κοινότητες πέριξ της πόλης της Καλαμάτας.

 

Μετά από σύσκεψη που είχε στο δημαρχείο της Καλαμάτας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με τον δήμαρχο, τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, τον βουλευτή της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και τους αστυνομικούς διευθυντές Πελοποννήσου και Μεσσηνίας κυρίους Πούπουζα και Αξιοτόπουλο αντίστοιχα, αλλά και με στελέχη της αστυνομικής διεύθυνσης Μεσσηνίας, τόνισε ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη και αν χρειαστεί θα δημιουργηθούν ομάδες ΟΠΚΕ ακόμα και σε κάθε χωριό, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κατόπιν, μετέβη στο δημαρχείο της Μεσσήνης, όπου μετά από σύσκεψη που είχε με τον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Αθανασόπουλο, είπε ότι θα γίνουν οι διαδικασίες, ώστε και η Μεσσήνη να ενταχθεί στο Ενιαίο συντονιστικό του Δήμου Καλαμάτας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ