Κορώνη: Μουσική βραδιά με τίτλο «Αχ… Τζιβαΐρια της ψυχής μου…»

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος στο πλαίσιο του πολιτιστικού καλοκαιριού 2022, πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη, 10 Αυγούστου, στις 21.00 στην Κορώνη, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, μια μουσική βραδιά με τίτλο «Αχ… Τζιβαΐρια της ψυχής μου…» ένα αφιέρωμα στο Μικρασιατικό Πολιτισμό.

Τα τζιβαΐρια, τα τραγούδια από τις μνήμες της Μικράς Ασίας που ταξιδεύουν μέσα στους μαγικούς μουσικούς δρόμους, παρουσιάζονται επί σκηνής με την ιδιαίτερη φωνή της Μαρίας Σουλτάτου.
Στην παράσταση αυτή, ανάμεσα στα τραγούδια, η εξαίρετη ερμηνεύτρια αφηγείται με τον δικό της μοναδικό τρόπο ιστορίες από μνήμες και βιώματα ανθρώπων που έζησαν στην Σμύρνη. Μία παράσταση με τραγούδια που αγαπήθηκαν και που μένουν ανεξίτηλα στο χρόνο («Τζιβαέρι (αμανές)», «Αντανάλη», «Θα σπάσω κούπες», «Ιμιτλερίμ», «Καναρίνι μου γλυκό», «Ελενίτσα μου», «Μπάρμπαγιαννακάκης» κ.α.).

Σήμερα, εκατό χρόνια μετά την καταστροφή της Σμύρνης, η δύναμη, ο νταλκάς και η λεβεντιά των σμυρναίικων τραγουδιών, αναγεννιούνται μέσα από τη φωνή της Μαρίας Σουλτάτου και της πενταμελούς ορχήστρας της σε ένα πρόγραμμα γεμάτο με την ανεξίτηλη διάθεση για γλέντι, χαρά και διασκέδαση των απογόνων εκείνης της γενιάς.

Σάββας Ρακιντζάκης: Ενορχήστρωση /πιάνο Γιάννης Σταματογιάννης: Μπουζούκι Στράτος Σαμιώτης: Κρουστά Σωτήρης Μαργώνης: Βιολί Γιαννούλης Μαργώνης: Κιθάρα/Λαούτο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος