Καλαμάτα: Το προσωπικό του Νοσοκομείου συμμετείχε στην απεργία που είχε κηρύξει η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ

Στην πανελλαδική-πανυγειονομική απεργία που είχε κηρύξει χθες η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ, συμμετείχε και το προσωπικό του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό συγκεντρώθηκαν χθες στο πρωί στον προαύλειο χώρο του Νοσοκομείου. Οι εκπρόσωποί τους, επεσήμαναν για μία ακόμα φορά την υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος της περιοχής μας, σημειώνοντας πως σε σύνολο 124 οργανικών θέσεων γιατρών στα δύο νοσοκομεία του νομού μας υπηρετούν μόλις 67. Χαρακτήρισαν «πολιτική» την απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας να μην κάνει προσλήψεις και έκαναν λόγο μέσω της ταμία του Σωματείου Ειδικευμένων Γιατρών του ΕΣΥ, Χρυσάνθης Μάλλιου για αυταρχισμό της διοίκησης του νοσοκομείου σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η ΟΕΝΓΕ «τόλμησε» να δημοσιοποιήσει τα ήδη γνωστά προβλήματα και τις ελλείψεις του νοσοκομείου, μετά από συνάντηση που είχε με μέλη του Σωματείου. Οι γιατροί ζήτησαν επίσης ζήτησαν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση επικουρικών – συμβασιούχων και κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών χαιρετίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μεσσηνίας, υπογραμμίζοντας στην παρέμβασή της, πως αυτές έχουν ως γνώμονα την ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Επίσης καταγγέλλει τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την προσπάθεια «εκφοβισμού» του Σωματείου των ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας και ζητά να επιστρέψουν στην εργασία τους οι γιατροί που έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής της εργασίας τους, καθώς και να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος