Καλαμάτα: Στο “Αντώνης Τρίτσης” η ανάπλαση του Ανατολικού κέντρου με προϋπολογισμό 17 εκ. ευρώ

Στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με προϋπολογισμό που θα ξεπεράσει τα 17 εκ. ευρώ, εντάχθηκε η πρόταση του δήμου Καλαμάτας για την ανάπλαση του Ανατολικού κέντρου της πόλης. Η ένταξη του έργου υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση σε αστικό τοπίο, όπου σε πρώτη φάση εγκρίθηκε το ποσό των 385.800 € που αφορά στις μελέτες ωρίμανσης, καθώς και στη σύνταξη όλων των απαραίτητων μελετών για την δημοπράτηση του κύριου έργου και την κατασκευή των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων της αναβάθμισης του αστικού τοπίου της Ανατολικής Πολεοδομικής Ενότητας Καλαμάτας.

Με την ολοκλήρωση των μελετών θα ακολουθήσει η υλοποίηση του έργου, το οποίο έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ο δήμαρχος Καλαματας, Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσία των αντιδημάρχων, Νίκου Μπασακίδη και Ανδρέα Καραγιάννη, καθώς και του ειδικού συνεργάτη – πολιτικού μηχανικού, Βασίλη Κουτραφούρη, παρουσίασε την ολοκληρωμένη παρέμβαση που δρομολογείται για την αναζωογόνηση της Ανατολικής πόλης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμάτας -μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Σήμερα είναι μία σπουδαία ημέρα για το Δήμο, καθώς μια μεγάλη διεκδίκηση έλαβε απόφαση ένταξης και βαίνει σταδιακά προς υλοποίηση. Η σκληρή δουλειά, η σωστή προετοιμασία, ο σχεδιασμός μας και οι διεκδικήσεις μας φέρνουν αποτελέσματα.

Ως Δημοτική Αρχή θέσαμε εξ αρχής ψηλά τον πήχη ως προς τη διεκδίκηση μεγάλων έργων και χρηματοδοτήσεων και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς ο Δήμος μας εξασφάλισε ένα ακόμα σπουδαίο έργο. Ένα έργο που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της Ανατολικής πόλης μέσα από ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης αστικού τοπίου. Αναφέρομαι στην απόφαση ένταξης που εξασφαλίσαμε μέσα από τον άξονα 6 του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, μία πρόταση για την αναζωογόνηση του Ανατολικού Κέντρου με προϋπολογισμό που θα ξεπεράσει με την υλοποίησή της, τα 17 εκατ. €”.

“Αντιλαμβάνεται ο καθένας – τόνισε ο Δήμαρχος – ότι μιλάμε για ένα τεράστιο πρότζεκτ που προβλέπει παρεμβάσεις αναζωογόνησης στο χώρο των πρώην λυομένων «Βάγια» και στο χώρο του παλιού Στρατοπέδου, καθώς και διαμόρφωση των οδών διασύνδεσης των περιοχών αυτών, με το Ιστορικό Κέντρο και την παραλία. Μία παρέμβαση σε περισσότερα από 110 στρέμματα που θα αλλάξει άρδην τη φυσιογνωμία της εν λόγω περιοχής. Βήμα το βήμα, με συγκροτημένο σχέδιο και όραμα, η Δημοτική Αρχή κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της με ορίζοντα όχι τους επόμενους μήνες, αλλά τα επόμενα χρόνια”.

Ο κ. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Πέτσα, με τον οποίο, όπως είπε, “έχουμε άριστη συνεργασία και που μαζί εξετάσαμε την παρέμβαση σε αρκετές συναντήσεις μας, καθώς επίσης και είναι σημαντικό να το πω, για το αμέριστο ενδιαφέρον, και την καταλυτική του υποστήριξη, τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε επίσης λάβει σχετική ενημέρωση για το πρότζεκτ αυτό, όπως και συνολικά για όλο τον σχεδιασμό μας για την Καλαμάτα των επόμενων χρόνων».

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του Δημάρχου στον αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη, στον ειδικό συνεργάτη Βασίλη Κουτραφούρη, καθώς και σε στελέχη του Δήμου όπως οι: Π. Κουράκλη, Μ. Νταμάτη, Χρ. Λυκουργιά και Π. Νασόπουλου.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε: «Η αρχή γίνεται με την εκπόνηση των μελετών και ακολούθως, έχοντας διασφαλισμένους τους πόρους, θα εκκινήσουν και τα σχετικά έργα.

Βασικοί στόχοι της παρέμβασης που υπηρετεί και τη νέα φιλοσοφία του Δήμου, εναρμονισμένη με την κλιματική αλλαγή, είναι σε τίτλους:

-Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
-Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
-Η Βιώσιμη Κινητικότητα.
-Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός και φυσικά.
-Η αντιμετώπιση του φαινομένου της Κλιματικής Αλλαγής.
“Αναφερόμαστε σε μία ολιστική παρέμβαση, με αναπλάσεις, διασύνδεση περιοχών, οδούς ήπιας κυκλοφορίας, διαδρομές περιπάτου και ποδηλατοδρόμους, χώρους πρασίνου και κοινόχρηστους χώρους για την ανάπτυξη δράσεων και άλλα”, επισήμανε και κατέληξε: “Συνεχίζουμε. Δεν επαναπαυόμαστε. Έχουμε μπροστά μας πολλά έργα να υλοποιήσουμε, ακόμα περισσότερα σε επίπεδο σχεδιασμού και μελετών, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι μία δημοτική αρχή οφείλει να έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον κι αυτό ακριβώς πράττουμε. Με συνέπεια στις δεσμεύσεις μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ