Καλαμάτα: Προβολή της ταινίας “Πολίτικη Κουζίνα”

Συνεχίζεται η μεγάλη έκθεση για την Σμύρνη και οι παράλληλες εκδηλώσεις της Λαϊκής Βιβλιοθήκης με πολλούς φορείς της πόλης, φέρνοντας στην επιφάνεια πολύτιμες αναμνήσεις από την Μικρά Ασία και τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας συμμετέχει με μια σειρά προβολών με σκοπό την διατήρηση της ιστορικής μνήμης και της ιστορίας. Ειδικότερα, πρόκειται να προβάλλει την Τετάρτη (12 Οκτωβρίου 2022) στις 20.00 στο Αμφιθέατρο Θοδ. Αγγελόπουλος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας την πολυβραβευμένη ταινία “Πολίτικη Κουζίνα”.

Σύνοψη
Ο. Φάνης Ιακωβίδης, καθηγητής αστροφυσικής στην Αθήνα, περιμένει τον παππού του από την Κωνσταντινούπολη, τον οποίο έχει να δει από την παιδική του ηλικία. Μια ξαφνική αρρώστια όμως του παππού, δεν θα του επιτρέψει να ταξιδέψει στην Αθήνα. Ο καθηγητής τότε θα αποφασίσει να πάει εκείνος στην Κωνσταντινούπολη για να τον συναντήσει. Εκεί επιστρέφουν όλες οι ευχάριστες αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, οι δυσάρεστες του διωγμού και της απέλασης, αλλά και ο πρώτος έρωτας της ζωής του.

Η ταινία δέχθηκε εξαιρετικές κριτικές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες χώρες που προβλήθηκε. Απέσπασε 8 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2003 ήταν υποψήφια για το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αποτελώντας μια από τις πιο εμπορικές ελληνικές ταινίες όλων των εποχών.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης
Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Ιεροκλης Μιχαηλίδης, Ρένια Λουιζίδου, Τάσος Μπαντής, Στέλιος Μάινας, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Θεόδωρος Έξαρχος, Tamer Karadagli, Basak Köklükaya

*Είσοδος ελεύθερη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος