Καλαμάτα: Προοπτική για επενδύσεις ανοίγει η Αδελφοποίηση με το Λόουελ των ΗΠΑ

Η Αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την πόλη Λόουελ (Lowell) των ΗΠΑ, θέτει σοβαρές βάσεις συνεργασιών και επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες (4/5) στην αίθουσα «Χρ. Μαλαπάνης» στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, τα μέλη της αποστολής του Δήμου τόνισαν πως το κλίμα ήταν άριστο και υπήρξαν πάρα πολλές επιχειρηματικές συναντήσεις στο Λόουελ και τη Βοστώνη, στις οποίες διαπιστώθηκε η διάθεση συνεργασίας σε πολλούς τομείς.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της αποστολής, Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, αρχικά μετέφερε την αγάπη των Ομογενών μας, της μεγάλης Ελληνικής κοινότητας του Λόουελ και της Βοστώνης, οι οποίοι υποδέχθηκαν με θέρμη την αποστολή της Καλαμάτας και πρόσθεσε: «Έλληνες που διατηρούν άσβεστη τη φλόγα της Πατρίδας μέσα τους. Που κρατούν ψηλά τις σημαίες και μεταφέρουν από γενιά σε γενιά ήθη, έθιμα και παραδόσεις.

Να μεταφέρω, επίσης, και το μήνυμα του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των ανθρώπων της αδελφής πόλης του Λόουελ. Μιας περιοχής που μας συνδέουν πράγματι πολλά και που οι προοπτικές για εποικοδομητικές συνεργασίες στο μέλλον είναι μεγάλες. Το προσεχές Φθινόπωρο ή τέλος Αυγούστου, αναμένεται άλλωστε στην πόλη μας αποστολή του Λόουελ προκειμένου να επισφραγιστεί η Αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Εκτιμώ ότι, σε αυτό το τετραήμερο εξαντλητικό ταξίδι, το πρόσημο των επαφών της αποστολής του Δήμου, η παρουσία μας στις πόλεις της Μασαχουσέτης, ήταν θετική.

Μέσω των συναντήσεων με τους Ομογενείς, με επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων, παρουσιάσαμε την Καλαμάτα και μπήκαν οι βάσεις για να επιτευχθούν συνεργασίες. Επίσης καλλιεργήθηκαν επαφές και υπήρξαν συζητήσεις με εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας κορυφαίων ιδρυμάτων, προκειμένου να αναπτυχθούν προγράμματα μεταπτυχιακού χαρακτήρα και λειτουργία θερινών σχολείων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Επαφές υπήρξαν και με επιχειρηματίες του τουρισμού, ας μην ξεχνάμε ότι το Λόουελ είναι μια πόλη που κάθε χρόνο επισκέπτονται περισσότερα από 2 εκατομμύρια τουριστών.».

Από την πλευρά του ο κ. Στούπας, σημείωσε ότι στην Βοστώνη «είδαμε μια Ελλάδα και μια Καλαμάτα». Τόνισε πως στη Μασαχουσέτη, που είναι η πιο εύρωστη οικονομικά πολιτεία των ΗΠΑ, υπάρχει έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον κυρίως των Ομογενών αλλά και Αμερικανών. Για τον λόγο αυτό θα δημιουργηθεί μια κοινή επιχειρηματική ιστοσελίδα Επιμελητηρίου – Ομογενών, όπου θα έρχονται σε επαφή οι επιχειρηματίες προκειμένου να συνεργαστούν.

Η παιδεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, είναι τομείς για συνεργασίες και να υλοποιηθούν επιχειρηματικές ιδέες, τόνισε η κυρία Μακροπούλου. Για παράδειγμα πρόσθεσε ότι, υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής φοιτητών, λειτουργία θερινών σχολεία αλλά και δημιουργία πολιτιστικών γεγονότων που είναι κι αυτά μια επένδυση.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Δ. Πατριαρχέας, σημείωσε ότι δόθηκε η δυνατότητα προβολής του τουριστικού προϊόντος της Καλαμάτας και αναλύθηκε ο τρόπος πρόσβασης στην πόλη. Σημείωσε δε ότι η συγκυρία είναι ιδανική δεδομένου ότι από τις 29 Μαΐου θα υπάρχουν τρεις πτήσεις την εβδομάδα «Βοστώνη – Αθήνα», γεγονός που θα διευκολύνει την επισκεψιμότητα στην Καλαμάτα. .

Τέλος, ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Νίκος Ζαχαριάς  τόνισε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας στον τομέα της Εκπαίδευσης. «Είναι πολύ σημαντικό να επωφεληθεί έστω και ένα παιδί σπουδάζοντας σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Εμείς βέβαια, στοχεύουμε σε πολλά περισσότερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος