Καλαμάτα: Παρουσίαση του βιβλίου “Ο Τζίμης στην Κυψέλη” του Χ. Α. Χωμενίδη

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ και οι Εκδόσεις Πατάκη, παρουσιάζουν την Παρασκευή (19 Νοεμβρίου) στις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στην αίθουσα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (Αριστομένους 33, 4ος όροφος) το βιβλίο του Χρήστου Α. Χωμενίδη, “Ο Τζίμης στην Κυψέλη”.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο συγγραφέας και θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Νικολέττα Κολυβάρη. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Λεωνίδας Βέλλης, μέλος του ΜΕΘ (Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο).

Ο Χ.Α. Χωμενίδης γράφει ένα -σχεδόν- ρεαλιστικό μυθιστόρημα, το οποίο διαδραματίζεται σήμερα και διαλαμβάνει ό,τι μας αγγίζει, μας συγκινεί, μας τρομάζει. Ο Τζίμης Παπιδάκης είναι ένας αναλογικός άνθρωπος σε ένα ψηφιακό σύμπαν. Στο πρόσωπό του οι επερχόμενες γενιές παίρνουν αιματηρή εκδίκηση από τις προηγούμενες. Κανείς δικός του δεν μπορεί να τον προστατεύσει. Ούτε η δεκαεννιάχρονη κόρη του, που ανήκει στο μέλλον. Ούτε καν η Κυψέλη, που από πατρίδα του μεταμορφώνεται σε έναν άξενο για εκείνον τόπο. Ο Τζίμης στην Κυψέλη είναι το ρέκβιεμ όσων ανεπαισθήτως μένουν πίσω, σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Η επί του φοβερού βήματος απολογία ενός καλού ανθρώπου που απλώς τον ξεπερνάει η εποχή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

*Η εκδήλωση θα είναι για αμιγώς εμβολιασμένο κοινό, με την επίδειξη αντίστοιχου πιστοποιητικού εμβολιασμού και Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητάς, καθώς και όλα τα προβλεπόμενα, υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος