Καλαμάτα: Ομιλία του δημάρχου Θ. Βασιλόπουλου – «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις και Κλιματική Αλλαγή» (video)

Ομιλία στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, με τίτλο «Τι ΝΕΟ φέρνει το ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2021–2027», πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος χθες το πρωί.

Ο κ. Βασιλόπουλος συμμετείχε στη θεματική ενότητα «Σχεδιάζοντας τη χωρική ανάπτυξη». Το θέμα της ομιλίας του Δημάρχου ήταν «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις και Κλιματική Αλλαγή».

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε –μεταξύ άλλων- στην ομιλία του:

«Κάθε νέο ΕΣΠΑ, κάθε νέα προγραμματική περίοδος, αποτελεί αναμφισβήτητα το βασικό και ουσιαστικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ένα αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο οφείλουμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό. Έχοντας μια προσέγγιση ολιστική, μια προσέγγιση που -επιτρέψτε μου να πω- θα ξεφεύγει από τα στενά όρια των επόμενων ετών, και άρα των σημερινών αναγκών. Μια προσέγγιση που οφείλει να απαντά ολιστικά σε όσα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες δεκαετίες.

Καλαμάτα: Ομιλία του δημάρχου Θ. Βασιλόπουλου – «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις και Κλιματική Αλλαγή» (video)Οι υποδομές, η παραγωγή και η οικονομία, η κοινωνία, προφανώς είναι άξονες που δεν μπορούμε να βγάλουμε από την όποια εξίσωση ενός γενικότερου σχεδιασμού. Ενός σχεδιασμού βασισμένου στη βιώσιμη ανάπτυξη, την αειφορία, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο, την κοινωνία και τις σύγχρονες ανάγκες. Σε αυτή την κατεύθυνση η αυτοδιοίκηση και μπορεί και πρέπει να έχει ρόλο πρωταγωνιστικό. Άλλωστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Δήμοι έχουμε αποδείξει και συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή της κοινωνίας, δίπλα στους πολίτες και τις πραγματικές τους ανάγκες».

Καλαμάτα: Ομιλία του δημάρχου Θ. Βασιλόπουλου – «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις και Κλιματική Αλλαγή» (video)

Στη θεματική ενότητα συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρος Μπένος, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Εμμανουήλ Κουτουλάκης και ο αναπλ. Προϊστάμενος του Τμήματος «Ελλάδα και Κύπρος» της Γεν. Δ/νσης Περιφερειακής Πολιτικής Ε.Ε. Παναγιώτης Πανταζάτος. Το συντονισμό είχε η αναπλ. Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Μαρία Κωστοπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος