Καλαμάτα: Ολοκληρώνεται το αφιέρωμα του Solar Cinema στα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Η τελευταία προβολή του Solar Cinema Greece, στο πλαίσιο του Αφιερώματος για τα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα (19 Σεπτεμβρίου) στην πλατεία της Αγίας Τριάδας στις 20:30.

Πώς, πότε και γιατί κόπηκε ο ομφάλιος λώρος μας με την Ανατολή; Το ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Παπαηλιού Η Ανατολή Έδυσε (75′) είναι βασισμένο στις ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου Κώστα Μισαηλίδη για την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922). Η τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από το λόγο του Μικρασιάτη πολεμικού ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή. Από τα σκληρά πεδία των μαχών και τα ερείπια, αναδύεται το ανθρώπινο δράμα.

*Είσοδος ελεύθερη
*Θα υπάρχουν υπότιτλοι στην αγγλική γλώσσα.

Ο Κινητός Ηλιακός Κινηματογράφος(Solar Cinema Greece) είναι ένα πρωτοποριακό πρότζεκτ του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, που έχει ως αποστολή να διευρύνει την πρόσβαση στον κινηματογράφο, να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να τονίσει αρχικά τη σημασία της μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προβάλλοντας -με απόλυτη αυτάρκεια- ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές ταινίες σε απομακρυσμένες περιοχές. Ο βασικός εξοπλισμός των ηλιακών κινητών κινηματογράφων είναι: Ηλιακοί συλλέκτες, αυτοκινούμενο βαν, βίντεο-προτζέκτορας και γιγαντοοθόνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος