Καλαμάτα: Οι προβολές στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ τον Αύγουστο

Το ντοκιμαντέρ της Δευτέρας επέστρεψε στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Μπενάκη 11) από την αρχή του μήνα, φέρνοντας τις ταινίες του 7ου Διεθνούς Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που δεν πρόλαβαν να προβληθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης στην Καλαμάτα.

Tην πρώτη Δευτέρα του μήνα, φιλοξενήθηκαν 6 επιλεγμένες ταινίες του 6ου Αφιερώματος στον Ιταλικό Κινηματογράφο Μικρού Μήκους, και στη συνέχεια προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της Ιάρα Λι, “Εισβάλλοντας στο Τσερνόμπιλ”.

Τη Δευτέρα 16 Αυγούστου θα προβληθεί, στις 9:30 μ.μ. το ντοκιμαντέρ της Αντρέα Τέστα, “Μητέρα-Παιδί” (Αργεντινή 2019, 66′).
Το «Μητέρα Παιδί» αντανακλά τις επιθυμίες, τις εντάσεις και τους φόβους γύρω από την καταναγκαστική μητρότητα και τις παράνομες αμβλώσεις.
Τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, ίδια ώρα, το ντοκιμαντέρ της Ρεμπέκα Μπάσο “Μπασιλόρα” από την Ιταλία διάρκειας 88′.
Ο Τζουζέπε Μπάσσι, ένας αεικίνητος άνδρας 100 χρονών, αφηγείται την ιστορία του από τον πόλεμο όπου ήταν κρατούμενος στη Ρωσία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Την Παρασκευή 27 Αυγούστου, θα προβληθούν ταινίες των δύο σεμιναρίων που έλαβαν χώρα στη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Το ντοκιμαντέρ “Πορτραίτα” που δημιούργησαν οι φοιτητές της Σχολής Θεατρικών Σπουδών υπό την καθοδήγηση του Ρόμπερτ Ρομπάουτ με πορτραίτα ανθρώπων της πόλης, καθώς και τα έργα που δημιούργησαν οι φοιτητές της ΑΣΚΤ στο πλαίσιο του workshop τής Τέκλα Ταϊντέλι “Κινηματογράφος Δρόμου”. Επιπλέον θα προβληθούν 4 ακόμα ταινίες που δημιούργησαν τα παιδιά της Σχολής Καλών Τεχνών υπό τις οδηγίες της διακεκριμένης σκηνοθέτιδος, με την παρουσία των δημιουργών τους Ντομένικα Βαρβαλούκα, Νικολέττα Τάτσου, Δάφνη Τρικάτσουλα και Πολύδωρο Καλαϊτζή.

Τέλος, τη Δευτέρα 30 Αυγούστου (9:30 μ.μ.) θα προβληθεί το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ “Εξέγερση στο γκέτο – Η άγνωστη ιστορία” των Γιουνάλ Χάιμοβιτς Ζούσερ και Σιμόν Σέστερ, διάρκειας 60′. Το ντοκιμαντέρ έχει θέμα την πιο μεγάλη μάχη στο γκέτο της Βαρσοβίας που διεξήχθη στην πλατεία Μουρανόβσκι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος