Καλαμάτα: Οι διαδικασίες για την αρχαιολογική έρευνα στην πλατεία της Υπαπαντής

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Καλαμάτας -σύμφωνα με την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής- η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Καλαμάτας και προσδιορίστηκαν οι τρόποι και οι διαδικασίες, για την εκτέλεση του έργου της Αρχαιολογικής έρευνας στην Πλατεία της Υπαπαντής.

Η λόγω προγραμματική σύμβαση έχει ως αντικείμενο την ανασκαφική έρευνα στη νότια/νοτιοανατολική περιοχή της πλατείας Υπαπαντής στην Καλαμάτα από ειδικευμένο συνεργείο και στόχος της είναι η εκτέλεση επειγουσών ανασκαφικών εργασιών και η διενέργεια έρευνας στη νότια/νοτιοανατολική περιοχή της πλατείας του Ι.Ν. Υπαπαντής για την αποκάλυψη και ανάδειξη των αρχαιοτήτων, που είχαν ήδη εντοπισθεί κατά το παρελθόν.
Επιπλέον, θα επεκταθεί η ανασκαφική έρευνα επί της οδού Χρυσοστόμου Θέμελη, όπου είχαν κατά το παρελθόν αποκαλυφθεί οικοδομικά λείψανα, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, θα υποβληθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στις συναρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΠΠΟΑ, πρόταση διαχείρισης των αποκαλυφθεισών αρχαιοτήτων, προκειμένου να εγκριθούν από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 182.000 €, το οποίο δύναται να αυξηθεί έως το 10% του αρχικού προϋπολογισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος